Telekom se retrage cu totul din România. Abonații vor fi împărțiți între alte două mari companii
Telekom se retrage cu totul din România și „averea” reprezentată de abonați și de drepturile TV va fi împărțită între RCS-RDS și Orange. Francezii preiau partea de telefonie mobilă, RDS se alege cu bucata din Telekom care ține de televiziune.
Cum se împart cei 7,5 milioane de abonați din România
- RCS&RDS – 3.700.000
- Telekom – 1.500.000
- Focus Sat – 1.000.000
- UPC – 900.000
- Orange TV – 400.000
Discuțiile interne despre vânzarea activelor operatorului s-au intensificat după celebra OUG 114/2018, numită de guvern „ordonanța pe lăcomiei”, care a impus, printre altele, o taxă de 3% pe cifra de afaceri.
Anul trecut, grupul care controlează activele Cosmote și Romtelecom a obținut un rezultat EBITDA (profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare) de 136,3 milioane de euro, în scădere cu 14,9% față de 2017, an în care de asemenea rezultatele au fost în scădere.
Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) este deținută de grupul elen OTE (54,01% din acțiuni) și de statul român (45,99% din acțiuni). Acționarul majoritar al OTE este grupul german Deutsche Telekom, care deține 40% din acțiunile grupului din Grecia.
Telekom Romania Mobile Communications (fosta Cosmote) este deținută de Cosmote Mobile Communications (69,99999874% din acțiuni), Telekom Romania Communications (30%) și acționari persoane fizice (0,00000126%).
La începutul anului, au apărut informații potrivit cărora operatorul ar urma să fie achiziționat de SPas Roussev. Esste cel mai mare acționar al Albania Telecom Invest. La momentul respectiv, reprezentanții OTE au declarat pentru PLAYTECH că OTE Group nu a intrat în negocieri cu alte companii pentru vânzarea acțiunilor deținute.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Măsurile de austeritate, făcute praf de experții economici: Investitorii vor fugi, românii vor sărăci
Măsurile de austeritate, făcute praf de experții economici: Investitorii vor fugi, românii vor sărăci Experții economici fac praf măsurile fiscale luate în România, luate în regim de urgenţă pentru a diminua deficitul bugetar în 2025, dar care se traduc într-o povară fiscală mai mare şi o pierdere a competitivităţii României în raport cu alte state […]
Când se dau alocaţiile pentru copii în iulie 2025: Banii, virați fără întârzieri Marea majoritate a părinților care încasează alocația de stat pentru copii sunt interesați să afle când intră mai exact alocația pe card, data putând varia în anumite situații. În România, alocația de stat se acordă copiilor cu vârsta de până la 18 […]
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]