Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Actualitate

Telefoanele vechi pe care toată lumea le folosea în anii 2000 se vând la prețuri uriașe! Tu mai ai aceste modele prin casă?

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024

Telefoanele vechi pe care toată lumea le folosea în anii 2000 se vând la prețuri uriașe! Tu mai ai aceste modele prin casă?

USR - Alegeri Parlamentare 2024

Pentru că tot vorbeam recent de telefoanele vechi, trebuie să spunem că piața de vânzare a acestor terminale este una în creștere, surprinzător. Așa se face că, la o căutare pe siteurile de gen, am dat peste telefoanele vechi care se vând cu sute de lei pe internet. Toată lumea le folosea în anii 2000, iar azi sunt telefoane vintage de colectie.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

La fel ca prima mașină sau primul sărut, sunt șanse să îți amintești primul tău telefon mobil. De când au fost lansate pentru public, în urmă cu aproape 40 de ani, aceste dispozitive de comunicare portabile au ajuns să ne domine viața de zi cu zi.

Într-adevăr, pentru mulți dintre noi, o zi fără telefonul nostru de încredere este pur și simplu de neimaginat. Având în vedere că telefoanele mobile domină atât de mult din stilul nostru de viață, nu este deloc surprinzător faptul că tot mai mulți oameni încep să privească în urmă la multitudinea de modele fascinante și importante de telefoane mobile din trecut și încep să le colecționeze cu adevărat.

Pe măsură ce interesul crește, crește și valoarea pe termen lung, așa că acele telefoane vintage de colectie pe care le ascundeți acasă pot valora deja mult mai mult decât credeți.

Pentru oricine se gândește să colecționeze telefoane vintage de colectie, este util să înțeleagă puțin despre cum funcționează acestea și de ce anumite modele sunt considerate dezirabile. În timp ce noi le numim „telefoane mobile”, termenul american „Cell Phone” este de fapt o descriere mult mai bună pentru modul în care funcționează aceste dispozitive.

Saltul tehnologic a fost făcut spre sfârșitul anilor 1970, când inginerii au descoperit cum să instaleze mai multe stâlpi de recepție mici într-o zonă pentru a crea o rețea de celule interconectate. Această rețea ar permite ca un semnal radio nu foarte puternic de la un telefon să fie recepționat de acea celulă și transportat eficient către un telefon similar din altă celulă.

Bineînțeles, partea cea mai inteligentă era că, pe măsură ce vă deplasați fizic, conexiunea se schimba pur și simplu la noua celulă în care intrați, creând astfel o rețea foarte scalabilă și oferindu-vă posibilitatea de a discuta cu prietenul dvs. ore întregi în tren fără ca apelul să se întrerupă.

Primul telefon mobil portabil a coincis cu deschiderea primelor rețele de telefonie mobilă la scară largă în 1983 și s-a numit Motorola Dynatac 8000x. Acesta este telefonul la care toată lumea se gândește automat atunci când se referă la telefoane vintage de colectie cărămidă, dar, de fapt, primele teste de rețea mobilă au avut loc în Japonia în 1979, urmate de o rețea mai mare în țările nordice în 1981. Aceste rețele foloseau mai degrabă telefoane de mașină modificate decât dispozitive portabile și pot fi, de asemenea, destul de dorite și valoroase pentru colecționari.

Deși ai crede că românul colecțioenază mai nou doar bancnote și monede, ai rămâne surprins să aflii că se vând și telefoane vintage de colectie. De exemplu, un utilizator de OLX a scos la vânzare mai multe modele de telefoane vintage de colectie, de la Nokia, Philips, GSM, Motorola, Blackberry, utilizatorul precinând că toate telefoanele scoase la vânzare au fost păstrate ani de zile la colecție. Prețul pentru toate aceste dispozitive, mai spune colecționarul, este de 700 de lei.

Deși nu știm dacă te-ar mai ajuta cu ceva să cumperi genul acesta de telefoane, poate doar ca nostalgie cel mult, sfatul ar fi să cauți prin sertare, și dacă ai telefoane vechi, poate faci și tu ceva bani dacă te decizi să le scoți la vânzare.

sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHIS: Din cauza viscolului puternic, s-a instituit limită de viteză de 60 de km/h

Bera Larisa

Publicat

în

Traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHIS: Din cauza viscolului puternic, s-a instituit limită de viteză de 60 de km/h Traficul rutier de pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, s-a deschis, începând cu ora 13.45, potrivit IPJ Sibiu. Șoferii trebuie să fie prudenți în continuare și în contextul viscolului puternic s-a instituit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea