Rămâi conectat

Ştirea zilei

Suspiciunea de coronavirus, INFIRMATĂ în cazul tânărului asistent medical venit din Germania

Ziarul Unirea

Publicat

în

Suspiciunea de coronavirus, INFIRMATĂ în cazul tânărului asistent medical venit din Germania

A fost alertă sanitară, în vestul ţării, după ce un Un tânăr asistent medical în Germania a ajuns noaptea trecută la unitatea medicală din Reşiţa cu simptome de coronavirus.

Ministerul Sănătății a făcut public rezultatul analizei, în cazul asistentului român întors din Germania, care era suspectat că ar fi infectat cu coronavirus, rezultatele fiind negative.

Este negativ rezultatul, deci pacientul nu este infectat cu coronavirus. Unul este testul pentru gripă şi unul este testul pentru coronavirus. Testul pentru gripă a ieşit negativ, pacientul având o infecţie de sezon pe care a contactat-o undeva la schi. În cazul fiecărui pacient, care prezintă o serie de elemente care pot fi asociate cu infecţia cu coronavirus, acestea sunt luate în calcul şi noi deja urmărim fiecare pistă legată de potenţialii contacți. Trebuie să ştie toată lumea că, în spatele acestei determinări pentru coronavirus, stă o echipă care monitorizează pe toată lumea care ar fi putut să fi intrat în contact cu un potenţial pacient purtător de coronavirus”, a spus Prof.dr. Adrian Streinu – Cercel, la Antena 3.

Pacientul lucrează ca asistent medical într-un spital din Germania, iar acolo a îngrijit o familie de 4 cetăţeni chinezi, la care a fost confirmat temutul virus. Acum, probele românului au fost trimise la Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş”. Autorităţile au dispus identificarea tuturor celor cu care a intrat în contact în ţară, iar rudele lui au fost sfătuite să rămână izolate.

Bărbatul în vârstă de 25 de ani este asistent medical în Germania. El a venit în România acum 5 zile, a intrat în ţară prin Vama Nădlac şi de acolo a mers în Reșița, acasă la părinți, unde a ajuns în aceeași zi.

De sâmbătă până şi marți nu ar fi prezentat niciun semn de boală. În weekend, şi-a vizitat sora – în localitatea Garână din Caraş-Severin şi a mers la schi în munţii Semenic.

Marţi seara, în schimb, pentru că tușea şi avea febră, a cerut ajutorul medicilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe din Caraş-Severin. Când le-a spus doctorilor că a îngrijit patru pacienţi chinezi la care a fost confirmat coronavirusul, în spitalul din Trotsberg, Germania, – unde lucrează – s-a dat declanşat alertă.

Virgil Musta, Spitalul de Boli infecţioase “Victor Babeş” Timişoara: “A prezentat febră, tuse uscată are suspiciunea coronavirsului deşi forma uşoară.”

De la Caraş-Severin pacientul – suspect de coronavirus – a fost preluat de o ambulanţă dedicată transportului celor cu boli transmisibile şi dus de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Tânărul, izolat într-un salon special amenajat

De azi-noapte este izolat într-un salon special amenajat.

Tânărul este îngrijit de un medic şi o asistentă care intră în rezerva izolată doar cu echipamente de maximă siguranţă biologică.

În spitalul din Timişoara, bărbatul de 25 de ani a fost supus, deja, mai multor teste. Cele de gripă au ieşit negative iar probele pentru coronavirus au fost trimiste la Institutul Matei Bales – pentru analize.

Monica Cialma, medic curant: “Starea pacientului este stabilă. Este mai bine faţă de azi-noapte când a venit. Nu a mai făcut febră, este doar cu tuse, cu mialgii.”

Până să se declanşeze alertă de coranavirus – în cele 5 zile care au trecut de când a venit în România – tânărul de 25 de ani a intrat în contact cu mai multe persoane. La spitalul din Caras Severin – de pildă – au fost 16 cadre medicale în apropierea lui. Toate sunt, acum, ţinute sub supraveghere de autortatile sanitare.

În acelaşi timp, se încearcă identificarea tuturor celor pe care i-a întâlnit în România.

Daniel Botgos, purtător de cuvânt Caraş-Severin: “Epidemiologii Direcţiei de Sănătate publică efectuează o anchetă contactând membrii familiei, pacientul are o soră la Garână şi mama lui lucrează la Bocşa. // Să vedem cercul de contact din această perioadă din aproximativ 1 săptămâna el a intrat inevitabil cu mai multe persoane. Vom vedea dacă vor avea simptome.”

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, aprecizaza că rezultatele testelor de coranavirus în cazul barbarului de 25 de ani vor fi gata – cel mai devreme – în această seară. Până atunci se va menţine starea de alertă.

Coronavirusul – care de primit recent numele de COVID-19 – a făcut până acum mai bine 45 de mii de victime pe tot globul. Cele mai multe sunt în China. Peste 1.100 de oameni au murit din cauza bolii dar sunt şi cinci mii de pacienţi care s-au vindecat.

Semnele comune ale infecţiei cu coronavirus sunt febră, tusea şi dificultăţile de respiraţie.

În cazurile mai grave se poate ajunge la pneumonie, insuficienţă renală şi chiar moarte.

Perioada de incubaţie a boli este până la 12 zile iar specialiştii susţin că purtătorii virusului pot reprezenta un pericol pentru ceilalţi înainte să prezinte primele simtome de boală.

sursa: stirileprotv.ro dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Două subsoluri din Blaj au fost inundate ca urmare a ploilor din cursul nopții. Au intervenit pompierii militari pentru evacuarea apei

Bera Larisa

Publicat

în

Două subsoluri din Blaj au fost inundate ca urmare a ploilor din cursul nopții. Au intervenit pompierii militari pentru evacuarea apei În cursul dimineții de marți, 6 august, în jurul orei 7.30, pompierii militari din Blaj au intervenit pentru evacuarea apei din două subsoluri care au fost inundate în urma precipitațiilor de azi noapte. Ca […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea