SUBVENȚII 2025 pentru fermieri: Sprijin pentru legumicultori. Care sunt condițiile de acordare a finanțării
Subvenții 2025 pentru fermieri: Sprijin pentru legumicultori. Care sunt condițiile de acordare a finanțării
Pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a fost postat în secțiunea „Transparență Decizională” un proiect de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susţinere a producţiei de legume cultivate în spaţii protejate”, în perioada 2025-2027.
Proiectul vizează acordarea unui ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susţinere a producţiei de legume cultivate în spaţii protejate pentru perioada 2025-2027, după cum urmează: tomate, ardei gras şi/sau lung şi/sau gogoşar şi/sau iute, castraveţi, vinete, varză, fasole păstăi, salată, spanac, ceapă verde.
Citește și: SUBVENȚII 2025 pentru fermieri: Sume mai mari, dar și noi reguli. Care sunt programele finanțate
Cuantumul ajutorului de minimis este de 1,5 euro/mp echivalentul a 1.500 euro/1.000 mp, pentru o suprafață cumulată de minimum 1.000 mp cu respectarea cerințelor privind tipul de cultură și suprafețele aferente acestora.
Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis prevăzute de prezenta hotărâre sunt în sumă de 342.400.000 lei pentru anul 2025, iar pentru anii 2026 și 2027 sumele necesare schemei de ajutor de minimis se vor aproba prin hotărâre a Guvernului, în funcție de fondurile bugetare alocate MADR cu această destinație pentru fiecare an.
Dacă se depășesc fondurile aprobate anual, suma cuvenită fiecărui beneficiar se reduce proporţional în vederea încadrării în bugetul alocat pentru fiecare an de aplicare a schemei.
Cererile se pot depune astfel:
*pentru anul 2025 – până la 30 mai inclusiv
*pentru anii 2026 și 2027 – în perioada 2 februarie inclusiv – 15 aprilie inclusiv.
Beneficiarii schemei de ajutor de minimis pot fi întreprinderile/întreprinderile unice care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole, pentru susţinerea producţiei de legume cultivate în spaţii protejate.
Verificările se realizează de către echipe mixte DAJ și APIA și vizează deplasarea în teren pentru verificarea existenței suprafețelor declarate și înființate, stabilirea suprafețelor cultivate și a densității culturilor înființate în fiecare spațiu protejat, după data depunerii cererii și până cel târziu la data de 30 septembrie a fiecărui an.
Recoltarea și valorificarea producției se realizează anual după data efectuării verificărilor în teren și până cel târziu la data de 15 octombrie inclusiv a anului în care se solicită sprijinul.
Depunerea documentelor justificative și a registrului de tratamente se efectuează până la data de 24 octombrie inclusiv a anului în care solicită sprijinul.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Simina Tănăsescu, noul președinte al Curții Constituționale a României: Trei noi judecători CCR au depus jurământul
Simina Tănăsescu, noul președinte al Curții Constituționale a României: Trei noi judecători CCR au depus jurământul Judecătoarea Simina Tănăsescu este noul președinte al Curții Constituționale a României (CCR). Simina Tănăsescu a fost consilier prezidențial și a fost numită de președintele Klaus Iohannis, în 2019, judecător la CCR. Citește și: FOTO | Fost expert juridic în echipa […]
Radu Georgescu: România are un deficit comercial și de Cont Curent în primele 10 țări de pe planeta Pământ. Asta duce spre falimentul de țară
Radu Georgescu: România are un deficit comercial și de Cont Curent în primele 10 țări de pe planeta Pământ. Asta duce spre falimentul de țară „România are un deficit comercial și de Cont Curent în primele 10 țări de pe planeta Pământ”, semnalează economistul Radu Georgescu. Potrivit acestuia, asta duce România către falimentul de țară. […]
CUPOLA DE FOC revine în România: Cod galben de caniculă. Zonele vizate de avertizarea meteo
CUPOLA DE FOC revine în România: Cod galben de caniculă. Zonele vizate de avertizarea meteo Cupola de foc revine în România! Confirmarea vine de la meteorologi, care au emis, duminică, 13 iulie 2025, noi avertizări de caniculă. O primă avertizare meteo cod galben este valabilă duminică, 13 iulie 2025, în intervalul orar 12.00-21.00. Vor fi […]