Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

SUBIECTE și BAREME la Matematică și Istorie, la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
SUBIECTE și BAREME la Matematică și Istorie, la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă

Joi, 17 august, este programată proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie, în cadrul examenului de Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, pentru absolvenții de liceu.

Vezi AICI varianta pentru Istorie

Vezi AICI baremul pentru Istorie

Vezi AICI varianta pentru Matematică – Mate-info

Vezi AICI baremul pentru Matematică – Mate-info

Vezi AICI varianta pentru Matematică – Tehnologic

Vezi AICI baremul pentru Matematică – Tehnologic

Pentru examenul de BAC 2022 se aplică prevederile Metodologiei de organizare și desfășurare a examenului de Bacalaureat – 2011, conform Ministerului Educației.

Timpul destinat pentru elaborarea unei lucrări scrise este de 3 ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Le este interzis candidaţilor la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea. Ei au obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

De asemenea, se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Nu este permisă folosirea, în timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul. Se folosește numai hârtia distribuită candidaților de către asistenți.

Cei care încalcă regulile de mai sus vor fi eliminați din examen și nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat, fără a se lua în calcul sesiunea specială, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu.

După ce s-au terminat cele 3 ore, elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei candidați rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.

Cei care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim pot părăsi sala de examen fără a primi subiectele. Candidații primesc subiectele numai dacă părăsesc sala după expirarea timpului maxim destinat desfășurării probelor scrise.

Cum corectez o greșeală

Elevii care doresc să corecteze o greșeală taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală, conform metodologiei. În cazul în care unii candidați, din diferite motive, doresc să-și transcrie lucrarea, fără să depășească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate. Acest lucru este consemnat de către asistenți în procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise. Colile folosite inițial se anulează pe loc de către asistenți, menționându-se pe ele “Anulat”, se semnează de către asistenți și se păstrează în condițiile stabilite pentru lucrările scrise.

Programul examenului este bine stabilit, astfel încât toți candidații să poată susține probele în condiții optime:

– Pe data de 16 august 2023, se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura română (proba E.a).
– Ziua următoare, pe 17 august 2023, candidații vor avea de susținut proba obligatorie a profilului (proba E.c).
– Pe 18 august 2023, se va desfășura proba la alegere a profilului și specializării (proba E.d).
– În final, pe 21 august 2023, va avea loc proba scrisă la Limba și literatura maternă (proba E.b).

După susținerea probelor scrise, urmează momentul tensionat al așteptării rezultatelor. Astfel, pe data de 25 august 2023, rezultatele vor fi afișate până la ora 12:00, iar în intervalul orar 12:00 – 18:00 se va putea depune contestații în cazul în care unii candidați consideră că există motive întemeiate pentru reevaluare.

Perioada 26 – 28 august 2023 va fi destinată rezolvării contestațiilor, pentru a asigura corectitudinea și obiectivitatea evaluării. În cele din urmă, pe data de 29 august 2023, vor fi afișate rezultatele finale, iar candidații își vor cunoaște cu exactitate rezultatul obținut în cadrul examenului de Bacalaureat.

Cu inima plină de nerăbdare și emoție, tinerii din Alba se pregătesc să demonstreze cunoștințele și să-și transforme visele în realitate prin obținerea diplomelor de Bacalaureat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea