SUBIECTE și BAREME la Matematică și Istorie, la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă
SUBIECTE și BAREME la Matematică și Istorie, la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă
Joi, 17 august, este programată proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie, în cadrul examenului de Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, pentru absolvenții de liceu.
Vezi AICI varianta pentru Istorie
Vezi AICI baremul pentru Istorie
Vezi AICI varianta pentru Matematică – Mate-info
Vezi AICI baremul pentru Matematică – Mate-info
Vezi AICI varianta pentru Matematică – Tehnologic
Vezi AICI baremul pentru Matematică – Tehnologic
Pentru examenul de BAC 2022 se aplică prevederile Metodologiei de organizare și desfășurare a examenului de Bacalaureat – 2011, conform Ministerului Educației.
Timpul destinat pentru elaborarea unei lucrări scrise este de 3 ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.
Le este interzis candidaţilor la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea. Ei au obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.
De asemenea, se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
Nu este permisă folosirea, în timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul. Se folosește numai hârtia distribuită candidaților de către asistenți.
Cei care încalcă regulile de mai sus vor fi eliminați din examen și nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat, fără a se lua în calcul sesiunea specială, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu.
După ce s-au terminat cele 3 ore, elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei candidați rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.
Cei care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim pot părăsi sala de examen fără a primi subiectele. Candidații primesc subiectele numai dacă părăsesc sala după expirarea timpului maxim destinat desfășurării probelor scrise.
Cum corectez o greșeală
Elevii care doresc să corecteze o greșeală taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală, conform metodologiei. În cazul în care unii candidați, din diferite motive, doresc să-și transcrie lucrarea, fără să depășească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate. Acest lucru este consemnat de către asistenți în procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise. Colile folosite inițial se anulează pe loc de către asistenți, menționându-se pe ele “Anulat”, se semnează de către asistenți și se păstrează în condițiile stabilite pentru lucrările scrise.
Programul examenului este bine stabilit, astfel încât toți candidații să poată susține probele în condiții optime:
– Pe data de 16 august 2023, se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura română (proba E.a).
– Ziua următoare, pe 17 august 2023, candidații vor avea de susținut proba obligatorie a profilului (proba E.c).
– Pe 18 august 2023, se va desfășura proba la alegere a profilului și specializării (proba E.d).
– În final, pe 21 august 2023, va avea loc proba scrisă la Limba și literatura maternă (proba E.b).
După susținerea probelor scrise, urmează momentul tensionat al așteptării rezultatelor. Astfel, pe data de 25 august 2023, rezultatele vor fi afișate până la ora 12:00, iar în intervalul orar 12:00 – 18:00 se va putea depune contestații în cazul în care unii candidați consideră că există motive întemeiate pentru reevaluare.
Perioada 26 – 28 august 2023 va fi destinată rezolvării contestațiilor, pentru a asigura corectitudinea și obiectivitatea evaluării. În cele din urmă, pe data de 29 august 2023, vor fi afișate rezultatele finale, iar candidații își vor cunoaște cu exactitate rezultatul obținut în cadrul examenului de Bacalaureat.
Cu inima plină de nerăbdare și emoție, tinerii din Alba se pregătesc să demonstreze cunoștințele și să-și transforme visele în realitate prin obținerea diplomelor de Bacalaureat.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
ANGAJĂRI la STAT 2025: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 5 ianuarie 2025. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS
ANGAJĂRI la STAT 2025: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 5 ianuarie 2025. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 5 ianuarie 2025 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
MESAJE DE ANUL NOU 2025. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pe care le puteţi trimite celor dragi de Revelion
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
VIDEO: Minune de Bobotează. În fiecare an, apele râului Iordan, în care a fost botezat Iisus Hristos, își schimbă cursul
-
Actualitateacum 4 zile
Model de FELICITARE de ANUL NOU. Mesaje și URĂRI care pot fi transmise prin SMS de Revelion
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Obiceiuri şi tradiţii de Anul Nou: Pluguşorul, Capra, umblatul cu Ursul, Sorcova. Cele mai frumoase obiceiuri din ţara noastră
-
Actualitateacum 5 zile
MESAJE SMS de Anul Nou haioase. Urări și Felicitări amuzante pe care le puteți transmite la trecerea dintre ani
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Vasile 2025. SMS-uri, URĂRI și FELICITĂRI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc ziua numelui