Subiecte la simularea Evaluării Naţionale 2014, la matematică: Elevii de clasa a VIII-a au susţinut a doua probă
Subiectele la simularea Evaluării Naţionale 2014, la matematică au fost afişate la sediile instituţiilor de învăţământ unde s-au desfăşurat testările şi pe site-ul ziarulunirea.ro. În judeţul Alba au fost aşteptaţi la simulare, de la ora 8.30, un număr de 3.298 elevi. Testarea a început la ora 9.00, nimeni nu a putut părăsi sala până la ora 10.30, iar la ora 11.00 simularea s-a încheiat în toată ţara.
Elevii au primit trei subiecte: La primul au avut de rezolvat un exerciţiu cu puteri, o fracţie, dar şi o problemă de geometrie unde trebuiau să determine un unghi dintr-un cub. Un ultim subpunct din primul subiect a constat într-o adunare simplă, prin care elevii trebuiau sa calculeze numărului total al elevilor de clasa a VIII-a dintr-o şcoală.
<– CLICK PENTRU A MĂRI
La cel de-al doilea subiect, elevii au primit cinci cerinţe dintre care de desenat o prismă pe foaia de hârtie, de calculat radicali si de verificat rezultatul unei fracţii.
Cel de-al treilea subiect primit consta în mai multe probleme de geometrie. La un prim subpunct elevii aveau de calculat dimensiunea unei table de şah. Un alt subpunct o piramida pentru care trebuiau sa determine mai multe unghiuri.
Simulările au fost organizate întocmai ca examenul de la vară: elevii au stat câte unul în bancă, au avut doi supraveghetori în sală, coli speciale de examen pe care şi-au trecut numele şi au fost monitorizaţi cu ajutorul camerelor de supraveghere care au fost activate pe parcursul celor două ore (9-11) cât au susţinut testarea.
Pentru simularea la matematică au fost exceptate următoarele teme: din capitolul Calcul algebric – Rapoarte de numere reale reprezentate prin litere. Simplificare. Operaţii cu rapoarte (adunare, scădere, înmulţire, împărţire, ridicare la putere cu exponent număr întreg), capitolul funcţii. Din capitolul Ecuaţii, inecuaţii şi sisteme de ecuaţii: rezolvarea în RxR a sistemelor de ecuaţii. Probleme cu caracter aplicativ care se rezolva cu ajutorul sistemelor de ecuaţii. Din capitolul Punctul, dreapta, planul, semiplanul, semidreapta, segmentul de dreapta, unghiul – calculul unor distante in interiorul corpurilor studiate. Din capitolul Corpuri geometrice. Paralelipipedul dreptunghic, cubul; prisma dreapta cu baza triunghi echilateral, pătrat sau dreptunghi; piramida triunghiulară regulata, tetraedrul regulat, piramida patrulatera regulata: – desfăşurări şi – aria laterala, aria totala, volumul.
Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute în catalog.
Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 7 martie. Ministerul Educaţiei arată că simulările au ca scop pe de o parte familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, dar şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. La simulare atmosfera va fi la fel ca şi la examen, în sălile de clase fiind montate camere de supraveghere.
Citeşte şi: Rezolvarea subiectelor la simularea Evaluării Naţionale 2014, la matematică
[nggallery id=1152]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918