Subiecte la simularea Evaluării Naţionale 2014, la matematică: Elevii de clasa a VIII-a au susţinut a doua probă
Subiectele la simularea Evaluării Naţionale 2014, la matematică au fost afişate la sediile instituţiilor de învăţământ unde s-au desfăşurat testările şi pe site-ul ziarulunirea.ro. În judeţul Alba au fost aşteptaţi la simulare, de la ora 8.30, un număr de 3.298 elevi. Testarea a început la ora 9.00, nimeni nu a putut părăsi sala până la ora 10.30, iar la ora 11.00 simularea s-a încheiat în toată ţara.
Elevii au primit trei subiecte: La primul au avut de rezolvat un exerciţiu cu puteri, o fracţie, dar şi o problemă de geometrie unde trebuiau să determine un unghi dintr-un cub. Un ultim subpunct din primul subiect a constat într-o adunare simplă, prin care elevii trebuiau sa calculeze numărului total al elevilor de clasa a VIII-a dintr-o şcoală.
<– CLICK PENTRU A MĂRI
La cel de-al doilea subiect, elevii au primit cinci cerinţe dintre care de desenat o prismă pe foaia de hârtie, de calculat radicali si de verificat rezultatul unei fracţii.
Cel de-al treilea subiect primit consta în mai multe probleme de geometrie. La un prim subpunct elevii aveau de calculat dimensiunea unei table de şah. Un alt subpunct o piramida pentru care trebuiau sa determine mai multe unghiuri.
Simulările au fost organizate întocmai ca examenul de la vară: elevii au stat câte unul în bancă, au avut doi supraveghetori în sală, coli speciale de examen pe care şi-au trecut numele şi au fost monitorizaţi cu ajutorul camerelor de supraveghere care au fost activate pe parcursul celor două ore (9-11) cât au susţinut testarea.
Pentru simularea la matematică au fost exceptate următoarele teme: din capitolul Calcul algebric – Rapoarte de numere reale reprezentate prin litere. Simplificare. Operaţii cu rapoarte (adunare, scădere, înmulţire, împărţire, ridicare la putere cu exponent număr întreg), capitolul funcţii. Din capitolul Ecuaţii, inecuaţii şi sisteme de ecuaţii: rezolvarea în RxR a sistemelor de ecuaţii. Probleme cu caracter aplicativ care se rezolva cu ajutorul sistemelor de ecuaţii. Din capitolul Punctul, dreapta, planul, semiplanul, semidreapta, segmentul de dreapta, unghiul – calculul unor distante in interiorul corpurilor studiate. Din capitolul Corpuri geometrice. Paralelipipedul dreptunghic, cubul; prisma dreapta cu baza triunghi echilateral, pătrat sau dreptunghi; piramida triunghiulară regulata, tetraedrul regulat, piramida patrulatera regulata: – desfăşurări şi – aria laterala, aria totala, volumul.
Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute în catalog.
Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 7 martie. Ministerul Educaţiei arată că simulările au ca scop pe de o parte familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, dar şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. La simulare atmosfera va fi la fel ca şi la examen, în sălile de clase fiind montate camere de supraveghere.
Citeşte şi: Rezolvarea subiectelor la simularea Evaluării Naţionale 2014, la matematică
[nggallery id=1152]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Magia Crăciunului prin muzică: „O, ce veste minunată” și „Colo sus în vremea aceea”- Colinde reinterpretate de o tânără artistă din Alba
VIDEO | Magia Crăciunului prin muzică: „O, ce veste minunată” și „Colo sus în vremea aceea”- Colinde reinterpretate de o tânără artistă din Alba Daria, Georgiana Birăesc, o tânără artistă originară din Cugir, județul Alba, a adus magia Crăciunului mai aproape de sufletele oamenilor prin lansarea a două cover-uri muzicale ale colindelor „O, ce veste […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 14 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 4 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana