Rămâi conectat

Actualitate

SUBIECTE ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2022: ASTĂZI încep probele scrise. Modele și bareme

Ziarul Unirea

Publicat

în

SUBIECTE ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2022: ASTĂZI încep probele scrise. Modele și bareme

Admiterea la Academia de Poliție 2022 continuă astăzi cu proba scrisă pentru candidații care au ales să participe la concursul din acest an.

Cine se poate inscrie la Academia de Politie?

La facultatile Academiei de Politie, pentru studiile de licenta se pot inscrie persoanele cu cetatenie romana, care au peste 18 ani, au diploma de BAC, si indeplinesc cumulativ toate Criteriile si Conditiile specifice recrutarii in MAI.

Ce facultati pot urma la Academia de Politie?

La Academia de Politie poti urma:

Elit - Gustul Desăvârșit

Facultatea de Poliţie (domeniul de licenţă „Drept”, specializarea „Drept” şi domeniul de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, specializarea „Ordine şi siguranţă publică”)
Facultatea de Pompieri (domeniul de licenţă „Ingineria instalaţiilor”, specializarea „Instalaţii pentru construcţii-pompieri”)

Modele de subiecte proba scrisă Facultatea de Poliție

CLICK PENTRU: Examen Facultatea de Poliție 2021
CLICK PENTRU: Grila Facultatea de Poliție 2021
CLICK PENTRU: Examen Facultatea de Poliție 2020
CLICK PENTRU: Grila Facultatea de Poliție 2020

Modele de subiecte proba scrisă Facultatea de Pompieri

CLICK PENTRU: Examen Facultatea de Pompieri 2021
CLICK PENTRU: Grila Facultatea de Pompieri 2021
CLICK PENTRU: Examen Facultatea de Pompieri 2020
CLICK PENTRU: Grila Facultatea de Pompieri 2020

Calendar admitere Academia de politie 2022

21-27 iulie 2022: achitarea de catre candidatii declarati apt psihologic a taxei de inscriere la concurs, online (data operatiunii bancare).
1 august 2022: transmiterea la Academia de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza” de catre unitatile de recrutare a tabelului nominal cu candidatii care au depus dosar recrutare in volum complet, inclusiv copie cerere inscriere si documente
4-10 august 2022: procesarea informatiilor si repartizarea computerizata a candidatilor pe centre zonale de selectie, la nivelul Academiei de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza
12-17 august 2022: transmiterea de catre Academia de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza” a formularelor si evidentelor necesare desfasurarii probelor la centrele zonale de selectie
19 august 2022: afisarea la sediul Academiei (inclusiv pe site-ul oficial al institutiei) / la centrele zonale a listei candidatilor la concursul de admitere si a salilor unde se desfasoara proba de evaluare a performantei fizice
22-28 august 2022: sustinerea probei de evaluare a performantei fizice
29 august 2022: afisarea listei candidatilor pentru sustinerea probelor scrise si repartitia acestora pe serii de concurs
30-31 august 2022: sustinerea probelor scrise
1 septembrie 2022: afisarea rezultatelor provizorii la probele scrise
1-2 septembrie 2022: depunerea contestatiilor la probele scrise – on-line la Academia de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza”
3-4 septembrie 2022: solutionarea contestatiilor la probele scrise (la sediul Academiei de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza”) si afisarea ierarhizarii provizorii a candidatilor dupa probele scrise
6-29 septembrie 2022: examinarea medicala – candidatii cuprinsi in listele provizorii in categoria celor care au promovat proba scrisa dupa solutionarea contestatiilor se vor prezenta la unitatile de recrutare in vederea intocmirii fisei medicale; transmiterea de catre unitatile de recrutare a concluziilor examinarii medicale
30 septembrie 2022: afisarea rezultatelor definitive ale candidatilor declarati ”ADMIS”
1 octombrie 2022: prezentarea candidatilor declarati ”admis” in vederea inmatricularii


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Fără dosare cu şină în instituțiile publice: Proiectul a ajuns la votul final din Camera Deputaților

Culda Ionică

Publicat

în

Fără dosare cu şină în instituțiile publice: Proiectul a ajuns la votul final din Camera Deputaților

Instituțiile publice din România nu vor mai putea solicita dosar cu șină sau orice obiect de papetărie în vederea furnizării unui serviciu public conform unui amendament adoptat de Comisia de Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, potrivit ziare.com

Președintele Comisie, Simona Oprescu de la PSD și deputatul PNL George Tuță au fost inițiatori acestui amendament care urmează să intre la votul final în Camera Deputaților.

Elit - Gustul Desăvârșit

​Prevederile proiectului de lege, care cuprinde acest amendament, se aplică şi în cazul depunerii actelor necesare pentru participarea la concursurile pentru ocuparea unei funcţii publice, precum şi în cazul depunerii actelor necesare pentru participarea la procedurile de achiziţii publice. ​De asemenea, ​instituţiile publice nu pot percepe nici taxe suplimentare pentru acoperirea costurilor articolelor menţionate, arată un comunicat.

”Finalitatea proiectului de lege constă în eliminarea, din aproape în aproape, a tuturor acelor elemente de birocraţie care stau în calea eficientizării administrative”, a declarat deputatul PNL George Tuţă.

Actualul amendament aprobat face parte din dezbaterea parlamentară pe marginea ”Legii privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale”, iniţiată de deputatul Sebastian Burduja, prezent marţi, 4 octombrie, la lucrările comisiei de Administraţie pentru a susţine eforturile de debirocratizare.

Sursă: ziare.com


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

E JALE. Din 2023 TAXELE și IMPOZITELE locale se majorează cu 50%

Culda Ionică

Publicat

în

E JALE. Din 2023 TAXELE și IMPOZITELE locale se majorează cu 50%

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, miercuri, că decizia de majorare cu 50% a taxelor și impozitelor locale a fost luată în coaliția de guvernare, scrie News.ro

„Este un amendament care a fost discutat şi la nivelul coaliţiei, a fost discutat şi cu reprezentanţii autorităţilor locale, atât cu Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene, cu Asociaţia Municipiilor, a oraşelor, a comunelor, fiecare dintre dumnealor venind şi ridicând problema că vechea formulă din Codul Fiscal prevedea o serie întreagă de demersuri tehnice, anume acea ridicare a nivelului de impozit în funcţie de valoarea cuprinsă în grilele notariale, ceea ce, la nivelul autorităţilor locale, tehnic era imposibil de realizat până la finale anului.

Elit - Gustul Desăvârșit

De aceea s-a solicitat şi s-a obţinut acordul politic ca această decizie să fie amânată, în schimb se introduce amendamentul astfel încât acestea să fie crescute cu 50% faţă de valoarea iniţială, din ceea ce există acum. E o decizie care a fost luată în coaliţie”, a explicat Nicolae Ciucă, miercuri la Alba Iulia, întrebat despre amendamentul respectiv.

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu a precizat că senatorii social-democraţi şi liberali au depus un amendament la ordonanţa 16/2022, care prevede o actualizare a grilei privind impozitul pe proprietate.

„Ordonanţa 16, după cum ştiţi, este în dezbatere parlamentară, este la Senat. Înţeleg că s-au depus o serie de amendamente. Pe partea de proprietate, senatorii PSD şi PNL au depus un amendament. În analiza acestui amendament am văzut că sunt şi poziţiile Asociaţiei Oraşelor şi Municipiilor, Asociaţiei Consiliilor Judeţene, care sunt de acord cu această abordare. Drept pentru care Parlamentul va trece la dezbatere şi la avizarea acestui amendament, care, de fapt, din ce am văzut, reprezintă sau are în vedere o actualizare a grilei de raportare a stabilirii impozitului pe proprietate”, a declarat Adrian Câciu.

Chestiona cu cât ar putea fi majorate impozitele, ministrul PSD a explicat că este neapărat nevoie ca acestea să fie crescute, findcă în grila aprobată în anul 2015 autorităţile au o marjă de stabilire a impozitelor.

„Nu e neapărat necesar să crească impozitele. După cum ştiţi, faţă de această grilă, care a fost stabilită în anul 2015, autorităţile locale au o marjă de stabilire cuprinsă între 0,8% şi 0,2%, dacă nu mă înşel, sau 2%. Deci, practic, pe de o parte, pot acţiona în cadrul acestei marje, pot creşte impozitele. Până la urmă este vorba de veniturile autorităţilor locale şi atunci când ne întrebăm de ce, de fiecare dată, statul român, din bugetul de stat, din taxele tuturor, trebuie să suplinească lipsa de venituri la nivel autorităţilor locale, cred că un răspuns este şi în zona aceasta a colectării veniturilor locale.

Nu în ultimul rând, trebuie să ţineţi cont de faptul că populaţia cu venituri mici este protejată din perspectiva impozitelor pe proprietate. Există o serie de credite fiscale care sunt prevăzute în Codul fiscal. Deci, impactul unei creşteri de impozite, eventuale creşteri nu vor fi pe persoanele care au venituri mici. Pe de altă parte, trebuie să ţinem cont şi de de faptul că este totuşi o chestiune de inechitate ca impozitele să fie la fel în UAT-uri diferite şi ca nivel de trai şi ca nivel de dezvoltare, dacă vreţi, economică”, a conchis ministrul Finanţelor.

Sursă: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Nicolae Ciucă la Alba Iulia: „În aceste vremuri caracterizate de crize multiple și succesive, tot ceea ce avem nevoie este de solidaritate”

Culda Ionică

Publicat

în

Nicolae Ciucă la Alba Iulia: „În aceste vremuri caracterizate de crize multiple și succesive, tot ceea ce avem nevoie este de solidaritate”

Premierul Nicolae Ciucă a fost prezent azi, 5 octombrie, la Alba Iulia pentru a semna Acordul de Parteneriat cu UE pentru perioada 2021-2027, în valoare de circa 45 de miliarde de euro. Acesta a fost însoțit în Orașul Marii Unirii de Marcel Boloș, ministrul al Investițiilor și Proiectelor Europene.

„În aceste vremuri caracterizate de crize multiple și succesive, tot ceea ce avem nevoie este solidaritate, dialog şi resurse financiare pentru a putea să investim, pentru că investim pentru un viitor mai bun. Acordul de Parteneriat al României cu Uniunea Europeană pentru perioada 2021-2027 reprezintă un pas important pentru dezvoltarea unor proiecte care corespund atât obiectivelor de politici europene, cât şi obiectivelor de politici naționale pentru dezvolateraea României. Sunt avute, desigur, în vedere, soluționarea provocărilor curente cu care ne confruntăm pe scena economică, geopolitică şi socială”, spune Nicolae Ciucă.

Elit - Gustul Desăvârșit

El apreciază că Politica de Coeziune reprezintă principalul instrument prin care se diminuează diferenţele de dezvoltare dintre regiunile şi „trebuie să rămână prioritară până când disparităţile de dezvoltare vor fi corectate”.

„Concret, acest nou parteneriat aduce un program de aproximativ 45 miliarde de euro, din care 31,5 sunt fonduri europene, iar 14 miliarde sunt fonduri naționale”, adaugă premierul.

El precizează că banii vor fi alocați pentru proiecte de infrastructură de transport sau din domeniul sănătăţii, dezvoltare durabilă, dezvoltare inteligentă şi digitalizare, programe de educaţie, locuri de muncă, incluziune şi demnitate socială.

Premierul Nicolae Ciucă participă, alături de Elisa Ferreira, Comisar European pentru Coeziune și Reforme, și de Marcel Boloș, la ceremonia de semnare a Acordului de Parteneriat 2021-2027 dintre România și Comisia Europeană.

Sursă: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea