Stresul sporește riscul de Alzheimer la bătrânețe – STUDIU
Stresul crescut sporește riscul de Alzheimer la bătrânețe, potrivit cotidianului Times of India care citează un studiu efectuat la Albert Einstein College of Medicine din New York ale cărui rezultate au fost publicate online.
Pentru acest studiu, cercetatorii au analizat datele colectate de la 507 de persoane înscrise în Einstein Ageing Study (EAS), un grup de adulți ân vârstă.
„Studiul nostru oferă dovezi puternice că stresul perceput crește probabilitatea ca o persoană mai în vârstă să dezvolte o insuficiență cognitivă medie”, a spus conducătorul studiului, Richard Lipton de la Albert Einstein College of Medicine din New York.
„Din fericire, stresul perceput este un factor de risc modificabil pentru tulburările cognitive, ceea ce face din el o țintă potențială pentru tratament”, a spus Lipton.
Studiul a constatat că participanții foarte stresați au fost de două ori mai susceptibili de a dezvolta tulburări cognitive devenite deficiențe decât cei care nu erau stresați. Prin urmare, potrivit studiului, controlul stresului la persoanele în vârsta ar putea ajuta întârzierea sau prevenirea dezvoltării bolii Alzheimer.
„Stresul perceput reflectă bătăile de cap zilnice prin care trecem, precum și modul în care evaluăm și facem față acestor evenimente”, a declarat principalul autor al studiului, Mindy Katz.
Stresul perceput poate fi modificat prin reducerea stresului pe baza tehnicii ‘mindfulness’ (‘plinătatea minții’) inspirate de practicile buddhiste, precum și pe baza terapiilor cognitiv-comportamentale și a medicamentelor pentru reducerea stresului. „Aceste intervenții pot amâna sau chiar preveni declinul cognitiv al unui individ”, a adăugat Katz.
Începând cu anul 2005, Einstein Ageing Study a început evaluarea stresului folosind scala de stres perceput (Perceived Stress Scale, PSS). Scorurile PSS variază de la zero la 56, cele mai mari indicând un nivel crescut al stresului perceput, potrivit PR Newswire, citat de www.universityherald.com. (C.M.)
Sursa Agerpres
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 10 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 15 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 3 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri