Rămâi conectat

Actualitate

Strategia sistemului judiciar 2015-2020 are ca scop oferirea soluțiilor rapide, predictibile şi corecte

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

cazanciucMinistrul Justiției, Robert Cazanciuc a declarat vineri că Strategia de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020 are scopul final de eficientizare a sistemului, astfel încât acesta să ofere soluţii rapide, predictibile şi corecte, care să conducă la creşterea încrederii cetăţenilor în justiţie

Documentul a fost lansat în dezbatere publică, vineri, de Ministerul Justiţiei (MJ), în baza unei serii de recomandări formulate de experţii Băncii Mondiale, la elaborarea strategiei fiind consultate atât CSM, cât şi ICCJ, DNA şi DIICOT.

„Strategia pe care o lansăm vineri în dezbatere publică reuneşte cei doi piloni pe care ne vom concentra atenţia în următorii cinci ani: dezvoltarea sistemului judiciar, prin consolidarea instituţiilor, şi investiţii directe în infrastructură. De altfel, strategia reflectă recomandările grupului de experţi ai Băncii Mondiale care au elaborat raportul intitulat ‘Analiza funcţională a sectorului justiţiei din România’ „, a spus ministrul Justiţiei.

Robert Cazanciuc a adăugat că documentul va fi definitivat după dezbaterile şi consultărilor publice care vor urma.

Potrivit unui comunicat de presă al MJ, strategia a fost elaborată de experţii din cadrul instituţiei şi cuprinde principalele obiective pentru dezvoltarea sistemului judiciar pentru perioada 2015-2020. În cadrul procesului de elaborare, pe parcursul acestui an, au fost consultate instituţii precum Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) – Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

De asemenea, la elaborare au fost consultate Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România, Uniunea Naţională a Barourilor din România, Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti şi Consiliul de Mediere.

MJ mai precizează că va organiza, în octombrie, dezbateri publice privind strategia, la care vor fi invitaţi să participe reprezentanţi ai asociaţiilor magistraţilor, ai societăţii civile şi ai mediului academic.

Propunerile ce vizează proiectul strategiei pot fi transmise până la 9 noiembrie.

 Sursa Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

AMENZI uriașe în 2025 pentru proprietarii de apartamente care sparg pereții și pun în pericol structura blocului: Sunt vizați și cei care refuză să facă reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

AMENZI uriașe în 2025 pentru proprietarii de apartamente care sparg pereții și pun în pericol structura blocului: Sunt vizați și cei care refuză să facă reparații În 2025, proprietarii de apartamente pot fi amendați cu până la 10.000 de lei dacă nu vor respecta anumite reguli. Aceștia trebuie să consulte Legea nr. 196/2018 privind înființarea, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea