Rămâi conectat

Politică Administrație

Sprijin financiar de 300.000 de lei pentru CSU Rugby Alba Iulia, în vederea susţinerii activităţii competiţionale în anul 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sprijin financiar de 300.000 de lei pentru CSU Rugby Alba Iulia, în vederea susţinerii activităţii competiţionale în anul 2024

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de apropat în ședința de joi, 25 iulie, acordarea unui sprijin financiar de 300.000 de lei pentru CSU Rugby Alba Iulia, în vederea susţinerii activităţii competiţionale în anul 2024.

Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia este o structură sportivă de drept public, în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, cu personalitate juridică, care îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în scopul organizării unor activităţi sportive.

Clubul Sportiv Universitar Alba Iulia are nevoie de sprijinul autorității publice locale pentru revitalizarea, popularizarea și dezvoltarea rugbyului atât în Municipiul Alba Iulia cât și în județul Alba.

Activitatea secţiei de rugby se dorește a fi un impuls înspre cei tineri de a practica acest sport. Existenta echipei, faptul că CSU Rugby Alba Iulia dispută meciuri oficiale în municipiul nostru constituie cea mai bună propagandă în jurul rugbyului şi atragerea copiilor inspre practicarea acestui sport.

Prin Cererea de finanțare, înregistrată la Primăria municipiului Alba Iulia sub nr. 23310/27.02.2024, Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia solicita sprijinirea activității secției de rugby cu suma de 500.000 lei.

Consiliul local al municipiului Alba Iulia a aprobat HCL nr 96/2024 pentru alocarea sumei de 200.000 lei în vederea sprijinirea activității secției de rugby.

Prin Cererea de finanțare, înregistrată la Primăria municipiului Alba Iulia sub nr. 80700/15.07.2024, Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia solicită alocarea sumei de 300.000 lei în vederea sprijinirii activității secției de rugby.

Prezentul PH propune susținerea activității în vederea finalizării competiției aferente Diviziei Naționale de Seniori, ediția 2024, competiție organizată de Federația Română de Rugby. Propunerea se axează pe susținerea în competiție a unei echipe masculine de seniori din Municipiul Alba Iulia, care astfel participă la o competiție de gen situată la cel mai înalt nivel competitiv (Liga 2).

”Echipa a disputat meciurile corepunzătoare turului campionatului clasându-se pe locul 9 din 10 echipe, obținând o victorie (22-16 cu CSM Suceava), iar finalizarea competiției reprezintă o chestiune de onoare și respect față de o competiție sportivă în desfășurare.

Este în joc renumele Universității, al municipiului nostru care abandonând competiția s-ar afla într-o postură destul de ingrată. Fața de precendetele participări la competițiile de rugby în 15 echipa noastră a înregistrat un progres evident, lucru realizat și prin integrarea în rândurile sale a unor jucători provenind din Republica Moldova. Intenția noastră este de a-i încadra ca studenți ai Universității, situație care ar fi benefică atât în ceea ce privește ponderea studenților
în rândurile echipei, cât și a strângerii legăturilor cu rugbyul de peste Prut.

Suma solicitată va fi folosită, în returul Campionatului-Divizia Națională de seniori, pentru: transport, cazare, masă, barem arbitri si observatori, indemnizație sportivi și antrenori”, se notează în raportul de specialitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Satul Dumitra, din comuna Sântimbru, va avea rețea de canalizare: A fost semnat contractul de finanțare

Bera Larisa

Publicat

în

Satul Dumitra, din comuna Sântimbru, va avea rețea de canalizare: A fost semnat contractul de finanțare Astăzi, 22 iulie 2024, a fost semnat contractul de finanțare al proiectului care prevede construirea rețelei de canalizare în satul Dumitra din comuna Sântimbru, a anunțat Ioan Iancu Popa, primarul comunei Sântimbru. Citește și: FOTO | Două stații de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea