Spitalul din Alba Iulia renunță la un mic spațiu pentru alimentarea cu energie electrică a muzeului de icoane și carte veche
Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia renunță la administrarea unei părți dintr-un imobil, de 15 metri pătrați, situat pe strada Unirii în vederea amplasării unui post de transformare pentru alimentarea cu energie electrică a obiectivului MUSEIKON.
Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat în ședința de joi a Consiliului Județean Alba.
Proiectul “MUSEIKON. Un nou muzeu al icoanei revitalizează o clădire monument istoric restaurată în Alba Iulia”, finanţat în cadrul Programului Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural PA16/RO12 prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European 2009-2014/Granturi SEE este implementat de către Consiliul Judeţean Alba şi are ca scop restaurarea, reabilitarea şi refuncţionalizarea clădirii C3, fosta secţie de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Alba, clădire monument istoric, aparţinătoare imobilului din municipiul Alba Iulia, str. Unirii nr.1-3, proprietate publică a Judeţului Alba, se arată în expunerea de motive a proiectului.
”Una din condiţiile de depunere a cererii de finanţare, a constat în dezmembrarea acestui imobil, în două parcele de teren, pe una dintre acestea trebuind să fie notată clădirea în care a funcţionat Secţia de Psihiatrie. În vederea racordării clădirii Museikon la reţeaua de distribuţie a energiei electrice, s-a solicitat emiterea avizului tehnic de racordare de la Electrica Distribuţie Transilvania SA, sucursala Alba. Prin acest aviz Societatea Electrica Distribuţie solicită montarea unui post de transformare proiectat compactizat in constructie zidită, de tip abonat. Întrucât terenul bunului imobil respectiv se află în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, propun aprobarea încetării dreptului de administrare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia asupra unei suprafeţe de 15 mp şi pentru linia electrică subterană de medie tensiune, în lungime de 65 m, suprafaţă afectat 65 mp”, potrivit sursei citate.
Conform Codului Civil, dreptul de administrare încetează prin actul de revocare emis, în condiţiile legii, daca interesul public o impune, de organul care l-a constituit.
”De asemenea, Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud S.A. ne propune reglementarea juridică a terenului aferent rețelei de alimentare cu energie electrică, în sensul constituirii dreptului de uz și servitute pentru linia electrică subterană de medie tensiune, în lungime de 65 m, suprafaţă afectat 65 mp şi pentru postul de transformare în anvelopă beton cu suprafaţă ocupată de 15 mp, ceea ce le asigură accesul la rețeaua de distribuire a energiei electrice și de intervenție la nevoie, prin semnarea unei Convenții de constituire a dreptului de uz, servitute și acces la utilități publice, asigurând energia electrică necesară funcționării clădirii Museikon”, se arată în proiect.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Biserica „Sfinții Arhangheli” din comuna Horea va fi restaurată și refuncționalizată. Licitația de peste 5 milioane de lei, lansată pe SEAP
Biserica „Sfinții Arhangheli” din comuna Horea va fi restaurată și refuncționalizată. Licitația de peste 5 milioane de lei, lansată pe SEAP Parohia Ortodoxă Română Horea a lansat la data de 14 ianuarie 2025 licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice pentru execuția lucrărilor de resturare, refuncționalizare și punere în valoare a Bisericii Sfinții Arhangheli din […]