Spectacol de excepţie organizat de Colegiul Naţional „Titu Maiorescu”
Duminică după-amiază, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud a găzduit spectacolul de închidere a manifestărilor dedicate „Zilelor Colegiului Naţional «Titu Maiorescu»”, în cadrul căruia elevii liceului condus de prof. Gabriela Gâlea şi-au arătat măsura talentului lor. Într-o sală arhiplină, părinţii, profesorii şi invitaţii de onoare – primarul Horaţiu Josan, viceprimarul Adalbert Krecsac şi Ada Rus, purtătorul de cuvânt al Primăriei Aiud, au asistat la muzică populară şi uşoară, pantomimă, scenete, dans de societate cu 3 perechi afiliate la Clubul „Dance to sunrise” Alba Iulia, dansuri antrenante ale celor mai mici şi, nu în ultimul rând, un concert de colinde, cei 50 de componenţi ai corului oferindu-le părinţilor un CD cu colindele interpretate.
Profesorii colegiului au prezentat sceneta „Ora de dirigenţie”, simulând o parodie despre alegerea viitoarei cariere. De exemplu, Elisabeta Gheţie, profesor de istorie, în calitatea ei de „elevă”, a ales să fie regină, directoarea Gabriela Gâlea a vrut fie o viitoare Elena Udrea a României, dar numai pentru banii pe care-i obţine ministresa, nu neapărat pentru celelalte calităţi oficiale şi neoficiale ale divei. „Eleva” Stela Botezatu, profesoară de matematică, a renunţat la o carieră didactică în favoarea uneia mai bănoase, de fotomodel, iar o învăţătoare a vrut să devină… balerină, în ciuda aspectului fizic care nu o recomanda pentru această profesie. Practic, a fost o parodie cu un final moralizator, adică un final în care povestitorul a accentuat că oricât ar fi de greu, profesorii tot meseria de cadru didactic ar alege-o. Momentul artistic a stârnit hohote de râs şi a smuls ropote de aplauze din partea spectactorilor.
Totodată, au fost decernate diplomele câştigatorilor competiţiei „Care pe care”: 1. clasa a XI-a A (diriginte Elisabeta Gheţie), 2. clasa a X-a C (diriginte Ioana Costea) şi clasa a XI-a D (diriginte Stela Botezatu), 3. clasa a XI-a C (diriginte Andreea Hamorszki).
„Zilele şcolii s-au derulat anul acesta între două repere simbolice: trecut şi prezent, «Cafeneaua amintirilor» şi spectacolul elevilor. Desfăşurată în premieră la Colegiul Naţional «Titu Maiorescu», «Cafeneaua amintirilor» a însemnat reamintirea trecutului acestei şcoli prin prezenţa dascălilor ei din toate timpurile. Prezenţi în număr impresionant, profesorii şi-au amintit momentele frumoase din viaţa petrecută în şcoală şi au mărturisit cu emoţie că au fost cei mai frumoşi ani, iar la Centrul Cultural «Liviu Rebreanu» a avut loc un spectacol extraordinar, într-o sală neîncăpătoare. Aş vrea să le mulţumesc tuturor colegilor mei – învăţători, profesori, personal didactic auxiliar – pentru implicarea în aceste evenimente coordonate împreună cu directorul adjunct Zamfira Costan şi consilierul educativ Andreea Hamorszki şi să le urez «Sărbători fericite!», a declarat directoarea Gabriela Gâlea.
Robert GHERGU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Societate
23 mai 2025: Serată muzicală în Cetatea Câlnicului susținută de pianista japoneză Chiyo Hagiwara și soprana Melinda Samson, la Festivalul Internațional ”Lucian Blaga”
Serată muzicală în Cetatea Câlnicului susținută de pianista japoneză Chiyo Hagiwara și soprana Melinda Samson, la Festivalul Internațional ”Lucian Blaga” Vineri, 23 mai 2025, în cadrul celei de-a 45-a ediții a Festivalului International „Lucian Blaga”, cu începere de la ora 19.30 , în ambianța unică a Cetății Câlnicului – inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, va […]
16 mai: Ziua Internațională a Luminii La 19 septembrie 2016, Comitetul executiv al UNESCO a adoptat o rezoluţie pentru susţinerea Zilei internaţionale a luminii, în sesiunea cu numărul 200, care a avut loc la sediul UNESCO din Paris, potrivit www.lightday.org. Rezoluţia a fost înaintată Comitetului de către statele Ghana, Mexic, Noua Zeelandă şi Federaţia Rusă, […]
16 mai – Cuviosul Teodor cel Sfințit, un mare sfânt al cărui nume îl poartă foarte mulţi români
16 mai – Cuviosul Teodor cel Sfințit, un mare sfânt al cărui nume îl poartă foarte mulţi români Cuviosul Teodor cel Sfințit este pomenit în calendarul creștin ortodox la 16 mai, un mare sfânt al cărui nume îl poartă foarte mulţi români. A fost ucenic al Sfântului Pahomie cel Mare și stareț al mănăstirii din Tabenesi. […]