Rămâi conectat

Curier Județean

Specialiști din Germania, la un seminar privind ”Însoțirea pacienților bolnavi de demență”, la Așezământul pentru Vârstnici ”Sfântul Andrei” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 13 noiembrie -15 noiembrie 2017 Serviciul Maltez din Germania a revenit la Aşezământul Social Pentru Vârstnici „Sfântul AndreiBărăbanţ (au mai fost în 2009). Membrii așezământului au avut bucuria de a învăța de la Coordonator seminar: D-na Wollbold Marie-Luise.

Serviciu de ajutor Maltez Trier: D-nul Mathey Ulrich, Traducător: Zielinski Florina, aspecte privind: Definiția, Urmări și Comportamente în cazul vârstnicilor cu Dementă, tipologie, metode, soluții.

În prima zi s-a discutat teoretic: Ce este demența? Cine se îmbolnăvește de  demență? Ce cauzează dementa? Ce este Alzheimer? Cum recunoaștem dementa? Care sunt primele semne? Ce putem face să-i ajutăm!?

Ziua a doua: Comunicarea cu persoanele bolnave, Metodologia practică de îngrijire a persoanelor de dementă, Biografia persoanelor (viața pe care o aveau pacienți și pe care o au în prezent), Durerea fizică și socială.

Ziua a treia: Metode de ocupare a persoanele demente,Validarea Integrării.

Primele doua zile  ne-am axat pe teorie, iar în ultima zi pe lucruri practice.

”Așa ca am avut parte de ateliere axate pe motricitate fină, terapie ocupațională, socializare, diverse terapii de specialitate și feedback final:

Primul atelier a costat în  confecționarea:- unei bufnițe (format din două cercuri de carton,fir de ață de croșetat,ochii de plastic, nas de material și lipici cu care am finalizat bufnița de carton)

Cel de al doilea atelier a constat în Ornament de brad din pungi de hârtie cu diferite modele

Al treilea atelier a fost cel competitiv având suport Ghemul de ață (  Ludoterapia- am fost împărțite în două echipe care am primit câte două gheme de ață unul  galben si celălalt albastru și două zaruri. Fiecare cursant trebuia să arunce cu zarul,dacă se nimerea cifra 6 respectiva persoană  trebuia să pună ața pe un băț (un fel de tors), iar cine termina de tors ața găsea o bomboană la baza ghemului, care  reprezenta defapt, premiul.

Feedback final a fost unul cu totul special:  ne-am adunat într-un cerc, iar Ghemul de ață a fost  tehnica prin care fiecare persoană arunca ghemul de ață către altă persoană să spună ceea ce a însemnat această experiență.

La finalul cursului a fost înmânate Certificatele de absolvire (Însoțirea pacienților bolnavi de Demență) cu competențele dobândite.

Le mulțumim  specialiștilor De la serviciul Maltez din Germania și tuturor participanților le dorim să pună în aplicare ceea ce au învățat”, se arată într-un comunicat de presă trimis, miercuri, de reprezentanții așezământului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | ACCIDENT rutier la Șard: Un șofer a intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Șard: Un șofer a intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate Un accident rutier a avut loc duminică noaptea, în jurul orei 22.00, în localitatea Șard. O mașină a lovit un stâlp de curent. Citește și: FOTO | ACCIDENT pe autostrada A10: Trei autoturisme s-au ciocnit pe sensul de mers Aiud-Turda Detasamentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea