Rămâi conectat

Politică Administrație

SONDAJ alegeri parlamentare: Partidul format din fuziunea PNL și PDL are aproape 30%. Ce face Alianța PSD-UNPR-PC

Dragoş Suciu

Publicat

în

Un sondaj realizat de INSCOP Research la comanda ”Adevarul” arată că partidul realizat din fuziunea PNL și PDL ar fi votat de 29,8% din electorat, dacă duminică ar avea loc alegeri alegeri parlamentare.

Chiar dacă se apropie de 30%, noul partid de dreapta este încă departe de alianţa de stânga. PSD, PC şi UNPR ar strânge 43, 5% din voturi, într-o confruntare pentru alegerile parlamentare.

Pe locul trei s-ar situa PMP, cu 7%, semn că partidul condus de Elena Udrea şi îndrumat politic de Traian Băsescu a stagnat.

Singurul partid care ar mai trece pragul electoral ar fi UDMR, cotat la obişnuitul 5,4%, în timp ce partide ca Forţa Civică (3, 6%), neabsorbit încă de PDL, PRM (3,3%), PPDD (2,8%) şi PNŢCD (1,2%) ar intra abia în marja de eroare.

Cifrele sunt calculate pe 63,2% din totalul eşantionului, reprezentând persoanele care au indicat o opţiune pentru un partid.

Sociologii de la INSCOP Research au măsurat şi separat intenţia de vot pentru cele două mari partide de dreapta: PNL şi PDL. Concluzia este următoarea: liberalii au crescut semnificativ, în timp ce viitorul partid-frate, PDL, a stagnat. Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, PNL ar obţine 19,3%, cu mai bine de patru procente peste scorul obţinut la alegerile europarlamnetare. Dacă liberalii, luaţi separat, ar atinge pragul de 20%, democrat-liberalii lui Vasile Blaga, cu 12%, au coborât puţin sub pragul înregistrat la scrutinul european. Cu sau fără fuziunea partidelor de dreapta, sondajul arată că alianţa de stânga, ce gravitează în jurul PSD, sare puţin peste pragul de 40%. În acest caz, cu PNL şi PDL luate separat, PSD ar obţine 42, 4% din voturi, acelaşi procent pe care l-a obţinut la europarlamentare în urma redistribuirii. „Câştigarea scrutinului pentru Parlamentul European de către Alianţa PSD-UNPR-PC ar fi putut influenţa intenţia de vot ca urmare a fenomenului asocierii cu câştigătorul alegerilor recente“, arată analiza INSCOP. La polul opus, clasamentul rămâne neschimbat: PMP ar strange 7,5%, UDMR, tradiţionalul 5, 4%, în timp ce Forţa Civică, PRM şi PPDD, ajuns la un minim istoric de 2,8%, n-ar intra în Legislativ, scrie știripesurse.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament

Ziarul Unirea

Publicat

în

Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament Florin Roman va ocupa în perioada următoare funcția de președinte a Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă. Citește și: Cum şi-au împărţit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea