Soluție definitivă la ÎCCJ pentru foștii inspectori ai DGFP Alba Mihai Ioan Sârbu și Dănuț Ispas, judecați pentru corupție
Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, recent, recursul formulat de inculpați în dosarul de corupție în care foștii inspectori ai DGFP Alba – Mihai Ioan Sârbu și Dănuț Ispas au fost condamnați de Curtea de Apel Alba Iulia pentru luare de mită iar Eugen Lăpădat, patronul firmei Europexpres, pentru dare de mită.
Instanța a menținut sentințele pronunțate în data de 11 noiembrie 2013 pentru cei doi foști funcționari, la câte trei ani de închisoare cu suspendare, iar pentru Lăpădat la patru luni de închisoare cu suspendare.
”Respinge, ca nefondate, recursurile declarate de inculpatii Sârbu Mihail Ioan si Ispas Danut Ioan împotriva deciziei penale nr.191 din 11 noiembrie 2013 pronuntata de Curtea de Apel Alba Iulia – Sectia Penala si pentru Cauze cu Minori. Ia act de retragerea recursului declarat de inculpatul Lapadat Eugen împotriva aceleiasi decizii si îl obliga la plata sumei de 300 lei cheltuieli judiciare, din care suma de 200 lei reprezentând onorariul partial cuvenit aparatorului din oficiu se plateste din fondul Ministerului Justitie. Obliga recurentul inculpat Sârbu Mihail Ioan la plata sumei de 375 lei cheltuieli judiciare catre stat, din care suma de 75 lei, reprezentând onorariul partial cuvenit aparatorului desemnat din oficiu, se avanseaza din fondul Ministerului Justitiei. Obliga recurentul inculpat Ispas Danut Ioan la plata sumei de 600 lei cheltuieli judiciare catre stat, din care suma de 300 lei, reprezentând onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu, se avanseaza din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva”, se arată în soluția publicată pe portalul ÎCCJ.
Reamintim că omul de afaceri albaiulian Eugen Lepădat şi cei doi inspectori fiscali de la DGFP Alba, Mihail Sârbu şi Dănuţ Ispas, au fost trimiși în judecată pentru corupție în luna iulie 2011. Potrivit procurorilor, în iunie 2009, cei doi inspectori fiscali, în calitate de consilieri în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba au acceptat promisiunea primirii sumei de 5.000 lei, iar la data de 10 iunie 2009 au primit efectiv suma respectivă de la inculpatul Lăpădat Eugen.
Concret, în schimbul sumei primite, cei doi funcţionari publici au consemnat în actul de control că societatea comercială administrată de mituitor are de plătit bugetului de stat obligaţii fiscale în cuantum substanţial mai redus decât cel ce reieşise în urma controlului, şi anume 2.153 lei în loc de 140.000 lei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii