Șoferi depistați conducând cu viteză excesivă, pe autostrăzi. Un clujean de 23 de ani deține recordul săptămânii – 215 km/h, pe A3
Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat, săptămâna trecută, 71 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h. Cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 215 km/h, pe autostrada A3.
În perioada 16 – 22 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere.
În această perioadă, polițiștii au depistat 71 de șoferi, care au depășit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h, iar în 9 cazuri șoferii au fost depistați circulând cu viteze peste 200 km/h.
Cea mai mare viteză înregistrată a fost pe autostrada A3, la data de 17 iulie a.c., când polițiștii au depistat un bărbat, de 23 de ani, din Cluj, care conducea cu viteza de 215 km/h.
Toți șoferii depistați conducând cu viteză excesivă au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.
Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!
Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.
Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).
Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Bogdan Glăvan: În principalele funcții de decizie din guvern se află persoane care nu stăpânesc economia. Reformele fiscale și economice sunt realizate de non-economiști
Bogdan Glăvan: În principalele funcții de decizie din guvern se află persoane care nu stăpânesc economia. Reformele fiscale și economice sunt realizate de non-economiști „În principalele funcții de decizie din guvern se află persoane care nu stăpânesc economia. Reformele fiscale și economice sunt realizate de non-economiști”, atrage atenția profesorul de economie Bogdan Glăvan. Citește și: […]
Cristian Popescu Piedone nu mai este șef al ANPC: Bolojan a semnat decizia de eliberare din funcție
Cristian Popescu Piedone nu mai este șef al ANPC: Bolojan a semnat decizia de eliberare din funcție Premierul Ilie Bolojan a semnat miercuri, 23 iulie 2025, decizia de eliberare din funcția de președinte al ANPC a lui Cristian Popescu Piedone, în urma analizei documentelor primite de la ANPC și DNA, din care reiese că acesta […]
PENSII 2025 | Peste 440.000 de români au accesat, în primele șase luni ale anului, aplicația „Află la ce fond de pensii ești!“
PENSII 2025 | Peste 440.000 de români au accesat, în primele șase luni ale anului, aplicația „Află la ce fond de pensii ești!“ În primul semestru al anului 2025, peste 347.000 de români au accesat, aplicația „Află la ce fond de pensii ești!“, disponibilă pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), și au identificat fondul […]