Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale în comuna Câlnic: Undă verde din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

APM Alba a dat undă verde pentru înființarea sistemului inteligent de distribuție a gazelor naturale în comuna Câlnic, județul Alba.

Alimentarea cu gaze naturale se face din conducta de transport gaze naturale de înaltă presiune aparținând SC Transgaz SA, printr-o conductă de racord la stația de reglare măsurare SRM de pe rază comunei Câlnic, amplasată pe parcela înscrisă în CF nr. 74776 Câlnic, în suprafață de 1922 mp.

Rețeaua de distribuție va fi amplasată pe marginea drumurilor, pe ambele părți iar după finalizarea lucrărilor terenul afectat urmând a fi adus la starea de folosință inițială.

Suprafața de teren ocupată temporar este de 28.226mp. Din suprafața totală de 28.226 mp, 27.738mp vor fi amplasați pe teritoriul administrativ al comunei Câlnic, iar 488mp pe teritoriul administrativ al Comunei Spring.

Lungimea traseului va fi de 18.750m. Traseul rețelei de distribuție gaze naturale este amplasat astfel pe teritoriile administrative ale comunelor: Câlnic 18.425 m și Șpring 325 m. Adâncimea de pozare a conductei este de 0,90 m, măsurată de la generatoarea superioară a tubului de protecție și până la suprafață terenului sistematizat.

La subtraversarile de cale ferată conducta de distribuţie gaze naturale va fi montată în tuburi de protecţie, dimensionate conform reglementărilor Normativului tehnic de proiectare execuţie şi exploatare sisteme de alimentare cu gaze naturale -NTPEE/2018. La capetele tuburilor de protecţie se vor prevede răsuflători. La ramificațiile importante, inclusiv la subtraversari se vor prevedea robineţi de secționare.

Conducta se va monta în lungul drumului județean DJ 106 M, în zona de protecție a acestuia și pe drumuri de exploatare; conducta se va aşeza şerpuit în şanţ pe un pat de nisip cu grosimea de 10-15 cm, va fi însoţită pe toată lungimea de firul trasorcu secţiunea de 1,5şi de bandă avertizoare din material plastic de culoare galbenă inscripţionată „GAZE NATURALE -PERICOL DE EXPLOZIE”.

Perioada de implementare a proiectului este de 360 zile, iar valoarea investiției este de 31.204.184 lei, fără TVA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea