Rămâi conectat

Actualitate

Simptomele variantei XE a COVID-19: Mai puțin frecvente, însă mai grave decât cele cunoscute

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Simptomele variantei XE a COVID-19: Mai puțin frecvente, însă mai grave decât cele cunoscute

Coronavirusul continuă să sufere mutații, chiar dacă toată lumea crede, la momentul actual, că pandemia s-a încheiat, arată DCNEWS.ro.

De la versiunea originală detectată în orașul chinez Wuhan, coronavirusul a suferit multe mutații. Acum, XE, variantă a Omicron, a ajuns în Spania. XE este cea mai contagioasă din istorie, potrivit ultimelor rapoarte din Marea Britanie.

Care sunt simptomele pentru varianta XE a coronavirusului

Simptomele cauzate de varianta XE a Omicronului sunt următoarele: febră; durere în gât, cefalee și dureri musculare; oboseală; tuse și mucus.

De asemenea, poate provoca alte simptome mai grave, dar mai puțin frecvente, cum ar fi dureri de spate, greață și transpirații nocturne și altele mai rare, cum ar fi căderea părului și conjunctivita.
După doi ani de pandemie marcată de restricții, avertismente și apeluri la responsabilitate, multe țări fac ultimii pași către normalitatea absolută

În timp ce guvernele se îndreaptă spre normalitatea anterioară pandemiei, Organizația Mondială a Sănătății nu se obosește să avertizeze că boala nu a plecat dintre noi. Din contră!

Virusul, într-adevăr, continuă să circule în întreaga lume. Acești doi ani au arătat că cu cât mai multă mobilitate, cu atât mai multă transmitere și, prin urmare, cu atât este mai probabil ca virusul să sufere mutații.

Acest proces continuă și astăzi, iar OMS a raportat apariția a trei noi variante desemnate ca XD, XF și XE, ultima fiind cea mai periculoasă. XD și XF sunt combinații de Delta și Omicron, în timp ce XE rezultă din combinația dintre varianta originală a Omicron (BA.1) și BA.2.

Prima depistare a acestei noi versiuni a coronavirusului a avut loc pe 19 ianuarie în Marea Britanie.

Peste 1.000 de noi cazuri de Covid și 19 decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, a anunțat joi Ministerul Sănătății.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.063 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 44 mai puțin față de ziua anterioară. 109 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 118 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.367, cu 72 mai puțin față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 229 persoane, cu 4 mai puțin față de ziua anterioară. Dintre cei 229 pacienți internați la ATI, 197 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 89 sunt minori, toți fiind internați în secții. Niciun minor nu este internat la ATI.

Până joi, 65.403 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 19 decese (8 bărbați și 11 femei), niciunul anterior intervalului de referință.

Dintre cele 19 decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 de ani, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 5 au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 de ani, 5 au fost înregistrate la categoria de vârstă 70-79 de ani și 6 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Din totalul de 19 pacienți decedați, 12 au fost nevaccinați și 7 vaccinați. Unul dintre pacienții vaccinați care a decedat avea vârsta cuprinsă între 50-59 de ani, 4 aveau vârsta cuprinsă între 60-69 de ani și 2 aveau vârsta cuprinsă între 70-79 de ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului Examenul de Bacalaureat 2025 începe pe data de 27 ianuarie 2025, cu probele de competențe. Este prima dată când elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin în timpul anului școlar probele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea