Simone Albani: Inadmisibil! Creşteri de 270% la preţul de canalizare în doi ani!
Situaţia Societăţii de Apă Alba şi a preţurilor fixate de aceasta devine inaccetptabilă şi intolerabilă. Peste două săptămâni, la intrarea în 2012, preţul la apă şi canal va creşte iar! La apă creşterea va fi de 10% pentru Alba Iulia, Teiuş, Zlatna şi alte câteva localităţi precum Galda de Jos, Ciugud, Sântimbru sau Vinţu de Jos. Şi dacă 10% vi se părea mult, iată că la canalizare preţurile cresc între 35% la Teiuş şi 40% la Zlatna şi nu mai puţin de 50% la Alba Iulia! Dacă luăm în calcul şi creşterile anterioare, din 2010, creşterea totală pentru Alba Iulia este de aproape 45% la apă, de la 2,34 lei/mc la 3,36 lei/mc, şi … de nu mai puţin de 270% la canalizare, de la 0,96 lei/mc la 2,59 lei/mc! 270% oameni buni!!!
Vi se pare incredibil? Este din păcate foarte adevărat. Şi toate aste se întâmplă pe fondul unor modernizări de infrastructură, cică! Ştiţi, acele lucrări cu care domnii de la PDL vin mereu să vă ia ochii, să spună la alegeri ce multe fac ei pentru dvs. Ei bine iată că au făcut: în doar doi ani, creşteri de preţuri la o resursă esenţială de la 45% până la 270%. Adevărul este că probabil aceşti domni au făcut totul foarte foarte scump, aşa cum ştiu ei să facă. Pentru că proiectele de modernizare erau mai vechi, nu le aparţineau şi erau bine gândite. Au luat cu alte cuvinte au luat ceva ce au găsit bun şi au făcut să coste atât de mult!
Culmea e că Societatea de Apă justifică aceste creşteri de preţuri, spunea ea, forţată de „cotractul” de modernizare. Adică: aţi vrut moderinzare? Atunci în 4-5 ani o să ajungeţi să plătiţi de 4-5 ori mai mult la apă. În condiţiile în care cel puţin în Alba Iulia, dar şi în alte părţi, oamenii reclamă defecţiuni la aceste minunate „moderinzări” mult mai dese ca îniainte (sic!).
Nouă ne rămâne să ne întrebăm: La cine ajung de fapt banii? Cine a făcut lucrările acestea pe care trebuie să le deconteze populaţia la preţuri uriaşe? Cine sunt de fapt cei care conduc această societate şi ce rol joacă de fapt clientela PDL care trebuie să „mănânce” bine de undeva? Ce se întâmplă cu această gaură neagră numită Societatea de Apă? Unde se duc banii din „taxa de ploaie” care nu are nicio justificare normală la cap – oare tot în „modernizare”? Probabil în modernizarea parcului auto personal al unor şefi şi a caselor personale.
Sperăm ca nu toate „realizările” PDL să fie atât de costistoare! Sperăm că nu trebuie de exemplu să aflăm peste câţiva ani că trebuie să plătim vreo taxă de mulţumire firmei Corint pentru amenajările de zeci de milioane la Cetate sau să nu aflăm că trebuie să plătim impozite locale mult mai mari pentru împrumuturile pe care executivul lui Hava le ia cu veslieîn numele nostru ca să facă sensuri giratorii de 60.000 de euro, de mai bine s-ar apuca să facă nişte case. Sperăm că aruncatul banilor pe fereastră şi jupuirea populaţiei să să oprească în 2012 la alegeri. Şi sperăm să ne daţi atunci o mână de ajutor, poate aşa vom bea o cană de apă mai ieftină.
Simone Albani
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza
24 ianuarie 1859, data la care a avut loc Mica Unire. Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza – context Unirea Principatelor a fost un proces care a început în 1848, bazat pe puternica apropiere culturală și economică între cele două țări. În anul 1848 s-a realizat uniunea vamală între Moldova și Țara […]