Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Simone Albani: Drumul 107A spre Pâclişa – Geoagiu, soluţia care ar fi rezolvat traficul din zona Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

spune liberalul albaiulian Simone ALBANI

Judeţul Alba are unul din cele mai aglomerate noduri rutiere în zona Sebeş. Toate drumurile, fie că vorbim de drumul spre Arad, spre Sibiu sau spre Alba Iulia, sunt un calvar – s-a văzut cel mai bine asta săptămâna trecută când premierul Boc a ţinut cu tot dinadinsul să facă o inaugurare a lucrărilor cu tăieri de panglică la atât de necesara autostradă Sibiu-Orăştie şi practic a blocat tot traficul din zonă pentru vreo 6 ore.
Dacă autostrada va rezolva într-un final, sperăm cât mai apropiat, o parte din problemă, există totuşi o soluţie care putea rezolva demult traficul de la Alba Iulia spre Deva şi Arad, dar ar fi deblocat şi oraşul Alba Iulia care de un an şi mai bine e paralizat de lucrările mai întâi de la podul de peste Mureş şi acum la pasarela de la calea ferată.
E vorba de drumul 107A care deserveşte ruta Alba Iulia – Pâclişa – Vurpăr – Mereteu – Blandiana – Sărăcsău – şi apoi merge spre Geoagiu şi judeţul Hunedoara. E un drum care trebuia reabilitat încă din 2007. Anunţul de licitaţie a fost publicat încă din 5 iunie 2007 iar lucrarea trebuia să dureze doar 135 de zile de la data atribuirii; autoritatea contractantă, şeful acestui proiect era şi este Consiliul Judeţean prin preşedintele Ion Dumitrel.
Lucrările au mers lent şi culmea au început dinspre graniţa cu judeţul Hunedoara, adică dinspre Geoagiu spre Alba Iulia. Complet pe dos. Alegerea e inexplicabilă având în vedere că urgenţa şi cea mai dureroasă pentru toţi albaiulienii e şi până azi porţiunea din zona Alba Iulia – Pâclişa – Vurpăr – Vinţul de Jos. De ce era o urgenţă? Pentru că era o variantă excelentă de ocolire, pentru cei care doreau să meargă spre Deva, a tuturor lucrărilor ce s-au făcut şi se fac azi şi care era clar de mai mulţi ani că erau inevitabile.
Lucrarea ar fi oferit efectiv o variantă ocolitoare sau chiar, la o scară mult mai mare, un drum de centură pentru Sebeş. Acest drum, care e rămas şi azi neasfaltat exact în zona de ieşire din Alba Iulia (porţiunea Alba Iulia – Pâclişa – Vurpăr), ar fi scăpat deopotrivă Alba Iulia şi Sebeşul de umilinţa şi coşmarul unor aglomeraţii interminabile.
De ce au fost totuşi abandonate lucrările? De ce e blocat un drum care nu numai că ne-ar fi salvat de aglomeraţie, dar ne-ar fi oferit şi accesul către Geoagiu printr-o zonă a naturii extrem de frumoasă, foarte ofertantă pentru turism – un drum care se însoţeşte cu Mureşul?
Aşadar ce ne-a adus aici? Incompetenţa şi lipsa de viziune a domnului Dumitrel în condiţiile în care nişte oameni pricepuţi din Consiliul Judeţean i-au pus proiectul pe masă gata făcut şi el trebuia doar să îl execute? Lăcomia unor firme de asfaltări? Vrea oare Dumitrel să îl ţină pe „amicul” Hava blocat, cu un oraş Alba Iulia aflat ca sub un asediu permanent de cozi de maşini? Trebuie noi ceilalţi să suportăm neînţelegerile dintre Hava şi Dumitrel pentru că ei vor să „îşi dea picioare” pe sub masă şi să se saboteze reciproc? Trebuie să suportăm tot noi consecinţele faptului că domnul prefect Bardan are o casă mai aproape de Geoagiu drept pentru care acea parte de drum a fost prima asfaltată în detrimentul zecilor de mii de oameni care tranzitează Alba Iulia?
Fiecare din aceste motive e din păcate valabil, iar totul duce la două acuze majore: incompetenţa domnului Dumitrel şi interese politice mărunte, de partid, de la PDL, în care şi Hava şi Dumitrel sunt vinovaţi, care ne afectează nouă viaţa major. E nevoie cu maximă urgenţă ca acest drum să fie finalizat şi noua rută să fie promovată pentru a rezolva o parte din problema de trafic pe relaţia Alba Iulia – Sebeş.

Simone ALBANI, liberalul albaiulian


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ 2024: Când se afișează notele pentru elevii de clasa a VIII-a

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ 2024: Când se afișează notele pentru elevii de clasa a VIII-a Ministerul Educației a anunțat că rezultatele la Evaluare Națională 2024 vor fi afișate pe pagina dedicată de pe edu.ro și la școlile unde au susținut elevii examenele, pe data de 3 iulie, până la ora 14.00. Rezultatele la Evaluare Națională 2024, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea