Rămâi conectat

Actualitate

Şi băut şi fără permis auto, la volan. Tânăr din Alba Iulia, cercetat de poliţişti pentru că a furat o maşină din zona Schit, cu care s-a răsturnat în oraş

Alexandra Mates

Publicat

în

Masina-rasturnataUn tânăr de 21 de ani din Alba Iulia, care nu poseda permis de conducere, s-a ales cu dosar penal după ce a furat o maşină din zona Schit Mamut şi a condus-o sub influenţa băuturilor alcoolice. Din cauza altor preocupări pe care le avea la volan, acesta s-a răsturnat cu autoturismul pe strada Francesca din Alba Iulia. În urma impactului, un alt tânăr de 19 ani, pasager în autoturism, a suferit leziuni corporale uşoare.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 03.01, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit pentru soluţionarea unui accident rutier produs pe strada Francesca din municipiul Alba Iulia.

La faţa locului s-a stabilit că Nicolae T.O. de  21 ani, domiciliat în municipiul Alba Iulia, a sustras din zona Schit-Mamut un autoturism pe care l-a condus prin municipiul oraş.  Când a ajuns pe strada Francesca, datorită altor preocupări în timpul conducerii a pierdut controlul autovehiculului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

Ca urmare a  accidentului  Nicolae T.O. şi un alt tânăr de 19 ani, pasager în autoturism, au suferit leziuni corporale uşoare.

Din verificările efectuate poliţiştii rutieri au stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi a condus autoturismul sub influenţa alcoolului, aparatul alcooltest, marca DRAGER, indicând pentru acesta o alcoolemie de 0,73 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care faţă de Nicolae T.O. se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”furt calificat, vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are  o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persona care nu poseda permis de conducere ”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 229, al. 1, lit. a, art. 196, alin. 1, 2 şi 3, art. 336, al. 1, art. 335, alin. 1 din Codul Penal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Primele DECIZII au ajuns la pensionari prin poștă

Bera Larisa

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Primele DECIZII au ajuns la pensionari prin poștă Peste jumătate de milion de decizii de recalculare a pensiilor au fost înmânate beneficiarilor de către Poşta Română, vineri, în prima zi de distribuire, informează compania printr-un comunicat, potrivit Agerpres. Citește și: PENSII 2024 | Poșta Română începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea