Rămâi conectat

Curier Județean

Sfaturi esențiale pentru un sezon de concedii sigur și igienic: Reguli pentru restaurante și terase, explicate de directorul general al ANPC

Bera Larisa

Publicat

în

Sfaturi esențiale pentru un sezon de concedii sigur și igienic: Reguli pentru restaurante și terase, explicate de directorul general al ANPC

În perioada concediilor, când restaurantele și terasele sunt pline de vizitatori, este esențial să înțelegem cerințele de igienă și siguranță alimentară. Paul Anghel, Directorul General al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), oferă detalii importante despre standardele de igienă care trebuie respectate în spațiile de preparare și prelucrare a alimentelor.

Citește și: ANPC, sfaturi la achiziționarea legumelor și fructelor proaspete: La ce trebuie să fie atenți consumatorii

Festivalul Roman Apulum 2025

Într-o postare recentă pe Facebook, Paul Anghel a subliniat aspectele cheie care trebuie avute în vedere în aceste încăperi. Iată principalele cerințe pentru a asigura un mediu curat și sigur:

Podeaua: Trebuie să fie într-o stare bună și ușor de curățat și dezinfectat. Este necesar să fie din materiale etanșe, neabsorbante și lavabile, cu scurgere adecvată acolo unde este necesar.

Suprafețele murale: Acestea trebuie să fie netede, în stare bună și ușor de curățat. Materialele utilizate trebuie să fie etanșe, neabsorbante și lavabile.

Plafoanele: Trebuie construite astfel încât să prevină acumularea murdăriei și să reducă riscurile de condens și apariția mucegaiului.

Feroneria și deschiderile: Feroneria trebuie să împiedice acumularea murdăriei. Feroneriile care pot fi deschise spre exterior trebuie echipate cu ecrane de protecție împotriva insectelor.

Ușile: Trebuie să fie ușor de curățat și dezinfectat, cu suprafețe netede și neabsorbante.

Suprafețele de lucru și echipamentele: Trebuie să fie menținute într-o stare bună, ușor de curățat și dezinfectat, utilizând materiale netede, lavabile și rezistente la coroziune.

În plus, trebuie să existe spații adecvate pentru curățarea și dezinfectarea instrumentelor și echipamentelor de lucru. Aceste spații trebuie să fie rezistente la coroziune și dotate cu alimentare adecvată cu apă caldă și rece. De asemenea, chiuvetele pentru spălatul produselor alimentare trebuie să aibă acces la apă potabilă caldă și rece și să fie menținute curate și dezinfectate.

Respectarea acestor reglementări contribuie la menținerea unui standard înalt de igienă în restaurante și terase, protejând astfel sănătatea consumatorilor și asigurând o experiență plăcută în timpul sezonului de concedii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ministrul Daniel David, despre schimbările din Educație: „Nu sunt reforme reale, ci măsuri de supraviețuire în criză fiscal-bugetară”

Publicat

în

Ministrul Daniel David a declarat recent că modificările din sistemul educațional nu reprezintă reforme categorice, ci măsuri necesare pentru a supraviețui crizei fiscal-bugetare. Reforma educațională promisă de autorități întârzie să apară, iar măsurile recente luate de Ministerul Educației sunt, de fapt, reacții la constrângerile bugetare, nu politici vizionarea în avantajul calității sistemului educațional. Întrebat despre […]

Citește mai mult

Curier Județean

SPRIJIN financiar pentru transport pentru elevii din Alba din altă localitate decât cea în care merg la școală: Demersuri în Consiliul Județean

Lucian Daramus

Publicat

în

SPRIJIN financiar pentru transport pentru elevii din Alba din altă localitate decât cea în care merg la școală: Demersuri în Consiliul Județean Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Alba de joi, 21 august 2025, se află și un proiect de hotărâre privind aprobarea valorii unitare lei/kilometru aferentă sumei forfetare lunare şi […]

Citește mai mult

Curier Județean

Deși este „secetă” de bani, numărul beneficiarilor de pensii speciale a crescut. Magistrații continuă să primească cele mai mari sume din sistem

Publicat

în

Numărul beneficiarilor de pensii speciale a crescut ușor, însă suficient cât să provoace tensiuni în rândul cetățenilor. La capitolul beneficii, magistrații continuă să primească cele mai mari sume din sistem Numărul persoanelor care beneficiază de pensii speciale a crescut ușor în luna iulie 2025, ajungând la peste 11.700 de beneficiari, conform datelor oficiale comunicate de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea