Rămâi conectat

Economie

Sesiune de AJUTOR de STAT cu buget de 250 de milioane de lei pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

O nouă sesiune de ajutor de stat, cu un buget total de 250 de milioane de lei, a fost deschisă, luni, de Ministerul Finanțelor Publice. Cererile pot fi depuse până pe data de 10 iunie 2016, inclusiv.

”Ministerul Finanțelor Publice anunță că de astăzi, 30.05.2016, s-a deschis o nouă sesiune de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanțare în baza Hotărârii Guvernului nr. 332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă. Cererile se înregistrează până în 10.06.2016, inclusiv. Bugetul total alocat sesiunii este de 250 milioane de lei”, se arată într-un comunicat de presă.

Cererile de acord pentru finanțare, însoțite de documentele justificative, necesare în prima etapă de evaluare, se transmit prin poștă, prin servicii de curierat cu confirmare de primire sau se depun personal la Registratura generală a Ministerului Finanțelor Publice.

”Înregistrarea Cererilor la Registratura generală a MFP se face exclusiv între 30.05 — 10.06.2016. Cererile de acord pentru finanțare înregistrate în afara perioadei 30.05 — 10.06.2016 se restituie și nu sunt luate în considerare în procesul de analiză”, se menționează în comunicat.

Analiza cererilor începe numai după încheierea sesiunii de înregistrare, fără a avea importanță ordinea înregistrării. În prima etapă de evaluare, Ministerul verifică îndeplinirea condițiilor de conformitate, a criteriilor de eligibilitate și calculează un punctaj în vederea încadrării în bugetul alocat schemei.

”Selectarea întreprinderilor solicitante de ajutor de stat se realizează în ordinea descrescătoare a punctajului obținut. Prima etapă de evaluare se încheie în maxim 30 de zile lucrătoare de la data închiderii sesiunii. Rezultatele se publică pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice. Întreprinderile selectate în prima etapa de evaluare transmit, în maxim 30 de zile lucrătoare de la data comunicării rezultatelor, planurile de afaceri, însoțite de restul documentelor justificative, în vederea analizării viabilității proiectelor și a emiterii acordurilor pentru finanțare”, se mai arată în comunicat.

Obiectivul schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr.332/2014 constă în dezvoltarea regională prin sprijinirea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă.

”Sumele se acordă sub formă de granturi de la bugetul de stat pentru cheltuieli eligibile de natura costurilor salariale. Până în prezent, în baza schemei, au fost aprobate 25 de proiecte de investiții care vor genera 4.074 de noi locuri de muncă, pentru care a fost aprobat un ajutor de stat în valoare de 111,3 milioane de lei”, potrivit MFP. (Z.U.)

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea