Rămâi conectat

Actualitate

Senat: Proiectul referitor la modificarea Legii privind venitul minim garantat, raport de admitere în Comisia pentru muncă. Ajutorul social, tăiat dacă se refuză un loc de muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Senatorii din Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială au adoptat raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii 416/2001 privind venitul minim garantat. Astfel, în condiţiile în care un beneficiar de ajutor social refuză un loc de muncă acestuia i se poate înceta aplicarea dreptului respectiv.

Raportul a fost aprobat cu şapte voturi pentru şi patru abţineri. Proiectul de lege a fost susţinut în faţa senatorilor din comisie de deputatul ALDE Ştefan-Alexandru Băişanu.

„Este o iniţiativă a colegilor din grupul ALDE care vizează câteva modificări ale Legii 416 privind venitul minim garantat. Noutăţile cu care se vine sunt cele legate de faptul că în condiţiile în care un beneficiar de ajutor social refuză un loc de muncă acestuia i se poate înceta aplicarea dreptului respectiv în ideea în care nu va mai beneficia de acest ajutor social şi va putea doar după şase luni să-şi depună şi un dosar de a beneficia de 416 (Legea 416/2001 – n.r.)”, a declarat pentru AGERPRES senatorul PSD Ion Rotaru, preşedintele comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senat la finalul şedinţei de lucru.

El a adăugat că proiectul introduce şi posibilitatea ca orele de muncă prevăzute pentru ca o persoană să primească venitul minim garantat să poată fi efectuate de un membru al familiei.

„Alte noutăţi cu care vine propunerea legislativă, evident dacă va trece şi de plen, şi după aceea, de Camera Deputaţilor, fiind cameră decizională, vizează posibilitatea pe care o are orice membru al familiei de a presta orele care sunt prevăzute pentru a beneficia de venitul minim garantat. Sigur că în propunerea iniţială se prevedea şi interdicţia pentru cei care nu participă la anumite forme de pregătire să nu mai beneficieze, dar nu a trecut această propunere. Pe cale de consecinţă vom vedea cum va adopta plenul, vom vedea dacă vor mai exista ale modificări la Camera Deputaţilor. Eu cred că este un lucru necesar şi benefic pentru că în ţară sunt multe zone în care este nevoie de forţă de muncă şi oamenii care pot să muncească ar trebui să şi muncească în condiţiile în care este cerere de forţă de muncă”, a mai afirmat Rotaru.

sursa: agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea