Rămâi conectat

Actualitate

Semnal de alarmă după prăbușirea Euroins: „100.000 de procese în instanță, mai sunt 200.000 de dosare de daună”

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Semnal de alarmă după prăbușirea Euroins: „100.000 de procese în instanță, mai sunt 200.000 de dosare de daună”

Președinte Confederației Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Vasile Ștefănescu, lansează un avertisment dur după vestea prăbușirii Euroins România: ”Service-urile o să dea faliment, 100.000 de procese în instanță, mai sunt 200.000 de dosare de daună.”

Vasile Ștefănescu a lansat noi acuzații dure la adresa conducerii ASF. Acesta susține că încă din iunie nu a fost respectat planul de redresare la Euroins, însă ASF nu a luat nicio măsură pentru a preveni o nouă lovitură dată pe piața asigurărilor RCA.

Acuzații grave lansate de COTAR în scandalul Euroins

„Așa cum am procedat și în cazul City, cu doi ani înainte de faliment, așa am procedat și cu Euroins. Am anunțat autoritatea și când spun autoritatea aș vrea să o separ puțin. Președintele e președinte, cel care este pus de Parlamentul României să răspundă de sectorul asigurări e numit și nu poate să îl dea nimeni afară, decât președintele, este Cristian Roșu. Acesta, din iunie 2022, trebuia să respecte un plan de redresare. Dacă din iunie 2022 nu a respectat planul de redresare, domnul Cristian Roșu trebuia să se ducă în consiliul ASF și să propună ori administrează, ori de atunci faliment. Nu trebuia să îi mai lase până acum. Reiese foarte clar că acest Euroins a scos în luna februarie 300 de milioane de euro pe reasigurare, 97% din luna februarie le-a dus Eurohold la grupul lor din Bulgaria. Noi am tot tras semnale de alarmă.

Ce ne-a zis domnul Roșu? La întâlnirea cu membrii noștri din țară ne-a spus că per total are bani. Stai și îți iei 200.000 de euro salariu anual și tu îmi spui per total, fără să respecți legea? De ce nu respecți legea? S-a eschivat de acest răspuns timp de un an și uitați unde am ajuns”.

Vasile Ștefănescu a precizat că este posibil ca FGA să nu aibă suficiente fonduri pentru a asigura despăgubirile:

„Service-urile o să dea faliment, 100.000 de procese în instanță, mai sunt 200.000 de dosare de daună. City este care nu s-a achitat, de abia s-a achitat luna decembrie 2021. Nici ei nu au terminat în totalitate. A venit acest faliment acum. De unde o să aibă FGA bani să plătească?”, potrivit b1tv.ro.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Rating-ul pentru România, pe ultima treaptă recomandată investițiilor. Bogdan Glăvan: ”România fie va ajunge în faliment precum Grecia sau va veni Amputarea Socială”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rating-ul pentru România, pe ultima treaptă recomandată investițiilor. Bogdan Glăvan: ”România fie va ajunge în faliment precum Grecia sau va veni Amputarea Socială” După ce Agenția de rating Fitch a menținut vineri, 21 februarie 2025, ratingul și perspectiva de rating pentru România, pe ultima treaptă recomandată investițiilor, profesorul Bogdan Glăvan a explicat într-o ultimă postare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea