Rămâi conectat

Ştirea zilei

Secţiile de poliţie rurală trebuie să fie funcţionale până la sfârşitul lui septembrie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În cadrul întâlnirii prefecţilor şi subprefecţilor desfăşurată la Alba Iulia, aşa cum a precizat ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, unul dintre subiectele abordate, în prezenţa şefului Poliţiei Române, chestor Liviu Popa, a fost stadiul realizării şi implementării conceptului de poliţie rurală. „Până pe data de 30 septembrie, toate secţiile trebuie să fie operaţionale, în momentul de faţă, cu mici excepţii ele sunt deja. Încercăm să vedem dacă există disfuncţionalităţi, acolo unde se impune să facem mici corecturi. Am preluat câteva idei venite de la prefecţi, dar totodată am trasat sarcina tuturor acestora să verifice la faţa locului, în teren, dacă acest concept funcţionează aşa cum noi ne dorim, dacă există eficienţă mai mare şi trebuie să fie o eficienţă mai mare a structurilor statului prin acest mod de implementare a conceptului. Aş spune că estimăm undeva la 50% o creştere a randamentului poliţiei în mediul rural”, a specificat şeful MAI. Domnia sa a declarat că se încearcă eliminarea furturilor din câmp, care în mediul rural a devenit deja un fenomen.
În judeţul Alba au fost înfiinţate şi au devenit funcţionale un număr de 11 secţii de poliţie rurală. Aceste subunităţi de poliţie au preluat activitatea biroului/formaţiunii de poliţie rurală de la nivelul poliţiei municipale/orăşeneşti şi coordonează activitatea posturilor de poliţie comunală, care li se subordonează. Poliţiştii acestor secţii trebuie să asigure intervenţia la evenimente şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice 24 de ore din 24. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din Măgina, municipiul Aiud,au fost avertizați vineri seara, în jurul orei 22.00, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. Citește și: Camere video montate pe Transfăgărăşan pentru a-i prinde pe cei care hrănesc urșii. Amenzi uriașe pentru cei care dau mâncare animalelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea