Secretarul de stat Bogdan Badea: Uzina Mecanică și Fabrica de armament din Cugir ar putea scăpa de datoriile istorice
După vizita efectuată ieri la Uzina Mecanică și Fabrica de armament din Cugir, secretarul de stat Bogdan Badea din cadrul Ministerul Economiei a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă organizată la Alba Iulia, că se lucrează la un proiect de lege care prevede ștergerea datoriilor istorice ale companiilor de stat din domeniul apărării.
Acest lucru ar însemna pentru cele două fabrici de armament din Cugir o relansare extraordinară, având în vedre faptul că ambele societăți funcționează în acest moment pe profit operațional.
“Cugirul este o platformă fanion pentru actuala industrie de armament din România”, a afirmat secretarul de stat.
Datoriile istorice ale societăților din industria de apărare s-ar ridica potrivit secretarului de stat la circa 4 miliarde de lei.
„Și la Cugir vorbim de sume imortante, multe dintre ele fiind către stat”, a explicat Bogdan Badea.
Tot la Cugir ar urma să fie pusă în funcțiune în scurt timp o linie de fabricație muniție la standarde NATO.
Spațiile neutilizate de pe platforma fabricilor de armament din județul Alba ar putea fi închiriate către cei ce doresc să investească în zonă, având în vedere faptul că Parcul Industrial Gugir are în prezent un grad de ocupare de 100%.
Badea a mai subliniat faptul că se dorește o revitalizare a acestui domeniu de activitate, iar în acest sens, recent înființatul Comitet interministerial pentru evaluarea stării industriei de securitate a stabilit efectuarea de vizite la toate societățile implicate în industria de securitate în vederea evaluării perspectivelor acestor societăți și restructurarea întregii infrastructuri a industriei de apărare.
Reprezentantul Ministerului Economiei a explicat că există un interes extraordinar de mare pentru industria de armament, însă o mare parte dintre companiile românești s-au orientat înspre producția civilă pentru a putea supraviețui.
Ceea ce intenționează Comitetul interministerial pentru evaluarea stării industriei de securitate pentru perioada următoare este ca banii obținuți în urma restructurării, privatizărilor societăților din acest domeniu, să fie folosiți pentru investiții în societățile viabile economic, cum sunt cele două fabrici de armament din județul Alba.
Uzina Mecanică și Fabrica de armament din Cugir au în acest moment circa 1.600 de angajați, însă numărul acestora ar putea să crească în următorii ani, având în vedere cererea crescută de pe piața mondială de armament.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: PROGRAMUL final al manifestărilor Programul de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2024, la Alba Iulia, a fost actualizat și cuprinde parada militară, concert Andra și F-Charm, spectacol de muzică populară, focuri de artificii și multe altele. Citește și: Parada militară de 1 Decembrie 2024, la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan