Sebeș – orașul marilor investiții și al șomajului tot mai mic. Vezi TOP 10 angajatori și contribuabili din municipiu!
Municipiul Sebeş înregistrează cea mai mică rată a şomajului din judeţul Alba. Localitatea are aproape 32.000 de locuitori, dintre care puțin peste de 1 la sută nu au un loc de muncă.
Orașul este un important centru al industriei judeţului, dar şi al regiunii, în care investitorii străini au o importantă pondere.
Municipiul a devenit o localitate în plină dezvoltare, cu sprijinul celor aproape 1.200 de agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în industrie, comerţ, servicii şi în alte sectoare. Deşi după numărul de agenţi economici ponderea cea mai mare o au firmele care se ocupă cu comerţul, dacă privim la cifra de afaceri observăm că are un mare aport industria. Din sectorul producţiei industriale amintim industria pielăriei şi a ciorapilor, fabrici care au tradiţie în zonă, industria mobilei şi cea a exploatărilor forestiere, alături de multe altele care sunt reprezentative pentru municipiul Sebeş. La acestea se adaugă alte societăţi cu capital autohton sau străin, care au ca obiect de activitate transportul intern şi internaţional de mărfuri.
Sebeşul a avut de câştigat mult şi datorită faptului că este tranzitat de un drum european, asta dacă trecem cu vederea traficul infernal cu care se confruntă locuitorii municipiului, până la finalizarea şoselei de centură, care este anunţată peste câteva săptămâni. De asemenea, mai trebuie adăugat faptul că aici, la Sebeş, există o platformă industrială bine pusă la punct, care dispune de toate utilităţile graţie eforturilor depuse de administraţia locală. Nu în ultimul rând, mai amintim de forţa de muncă din zonă, cu înaltă calificare, dar şi despre păstrarea tradiţiilor vechiului burg săsesc, ceea ce a atras noi investitori în zonă.
20 de firme din municipiu plătesc la bugetul Sebeşului 60 la sută din taxele şi impozitele colectate de primărie
Potrivit primarului municipiului Sebeş, Alexandru Dăncilă, în prezent, primele 20 de firme din municipiu plătesc la bugetul Sebeşului 60 la sută din taxele şi impozitele colectate de primărie.
Pe primele 10 locuri, în rândul marilor contribuabili, se află Kronospan Sebeş, Holzindustrie Schweighofer, Pehart Tec Petreşti – care este una dintre cele mai moderne fabrici de hârtie din România, Romaqua Grup, Kaufland România, Hidroconstrucţia Sebeş, Alpin 57 Lux – una dintre cele mai mari fabrici de îngheţată din ţară, Elis Pavaje, Oprean SRL şi Savini Due.
La aceştia se adaugă mulţi alţi agenţi economici, care au făcut cunoscut Sebeşul atât în ţară, cât şi în străinătate.
În ceea ce priveşte numărul angajaţilor, cele mai multe locuri de muncă le deţin Holzindustrie Schweighofer – 750 de angajaţi, Alpin 57 Lux – 750 de angajaţi, Star Transmission – 1.000 de angajaţi la Sebeş şi la Cugir şi Pehart Tec Petreşti – aproape 400 de angajaţi.
Recent, şi-au anunţat intenţia de a investi la Sebeş încă doi agenţi economici din Austria şi Germania, care intenționeazăsă construiască o fabrică producătoare de echipamente de pescuit şi o unitate de cazare a turiştilor, în fosta clădire a CPL Sebeş, care acum aparţine unei firme din Bucureşti aflată în lichidare. Aşadar, la Sebeş investiţiile merg mai departe, un rol important în ascensiunea economică a municipiului revenind administraţiei locale, care ştie să-i convingă pe oamenii de afaceri că merită să vină în această zonă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Recepția lucrărilor la Transapuseana, cel mai scump drum județean din România, se va realiza în 25 noiembrie
VIDEO | Recepția lucrărilor la Transapuseana, cel mai scump drum județean din România, se va realiza în 25 noiembrie Procedurile birocratice legate de recepția lucrărilor la drumul județean DJ 107 I, cunoscut sub numele de „Transapuseana” au fost soluționate, urmând ca recepția oficială să fie făcută în data de 25 noiembrie 2024, potrivit declarațiilor vicepreședintelui […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 3 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Actualitateacum 2 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum 19 ore
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba