Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sebeș – orașul marilor investiții și al șomajului tot mai mic. Vezi TOP 10 angajatori și contribuabili din municipiu!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Municipiul Sebeş înregistrează cea mai mică rată a şomajului din judeţul Alba. Localitatea are aproape 32.000 de locuitori, dintre care puțin peste de 1 la sută nu au un loc de muncă.

Orașul este un important centru al industriei judeţului, dar şi al regiunii, în care investitorii străini au o importantă pondere.

Municipiul a devenit o localitate în plină dezvoltare, cu sprijinul celor aproape 1.200 de agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în industrie, comerţ, servicii şi în alte sectoare. Deşi după numărul de agenţi economici ponderea cea mai mare o au firmele care se ocupă cu comerţul, dacă privim la cifra de afaceri observăm că are un mare aport industria. Din sectorul producţiei industriale amintim industria pielăriei şi a ciorapilor, fabrici care au tradiţie în zonă, industria mobilei şi cea a exploatărilor forestiere, alături de multe altele care sunt reprezentative pentru municipiul Sebeş. La acestea se adaugă alte societăţi cu capital autohton sau străin, care au ca obiect de activitate transportul intern şi internaţional de mărfuri.

Sebeşul a avut de câştigat mult şi datorită faptului că este tranzitat de un drum european, asta dacă trecem cu vederea traficul infernal cu care se confruntă locuitorii municipiului, până la finalizarea şoselei de centură, care este anunţată peste câteva săptămâni. De asemenea, mai trebuie adăugat faptul că aici, la Sebeş, există o platformă industrială bine pusă la punct, care dispune de toate utilităţile graţie eforturilor depuse de administraţia locală. Nu în ultimul rând, mai amintim de forţa de muncă din zonă, cu înaltă calificare, dar şi despre păstrarea tradiţiilor vechiului burg săsesc, ceea ce a atras noi investitori în zonă.

20 de firme din municipiu plătesc la bugetul Sebeşului 60 la sută din taxele şi impozitele colectate de primărie

Potrivit primarului municipiului Sebeş, Alexandru Dăncilă, în prezent, primele 20 de firme din municipiu plătesc la bugetul Sebeşului 60 la sută din taxele şi impozitele colectate de primărie.

Pe primele 10 locuri, în rândul marilor contribuabili, se află Kronospan Sebeş, Holzindustrie Schweighofer, Pehart Tec Petreşti – care este una dintre cele mai moderne fabrici de hârtie din România, Romaqua Grup, Kaufland România, Hidroconstrucţia Sebeş, Alpin 57 Lux – una dintre cele mai mari fabrici de îngheţată din ţară, Elis Pavaje, Oprean SRL şi Savini Due.

La aceştia se adaugă mulţi alţi agenţi economici, care au făcut cunoscut Sebeşul atât în ţară, cât şi în străinătate.

În ceea ce priveşte numărul angajaţilor, cele mai multe locuri de muncă le deţin Holzindustrie Schweighofer – 750 de angajaţi, Alpin 57 Lux – 750 de angajaţi, Star Transmission – 1.000 de angajaţi la Sebeş şi la Cugir şi Pehart Tec Petreşti – aproape 400 de angajaţi.

Recent, şi-au anunţat intenţia de a investi la Sebeş încă doi agenţi economici din Austria şi Germania, care intenționeazăsă construiască o fabrică producătoare de echipamente de pescuit şi o unitate de cazare a turiştilor, în fosta clădire a CPL Sebeş, care acum aparţine unei firme din Bucureşti aflată în lichidare. Aşadar, la Sebeş investiţiile merg mai departe, un rol important în ascensiunea economică a municipiului revenind administraţiei locale, care ştie să-i convingă pe oamenii de afaceri că merită să vină în această zonă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea