Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sebeș – orașul marilor investiții și al șomajului tot mai mic. Vezi TOP 10 angajatori și contribuabili din municipiu!

Publicat

în

Municipiul Sebeş înregistrează cea mai mică rată a şomajului din judeţul Alba. Localitatea are aproape 32.000 de locuitori, dintre care puțin peste de 1 la sută nu au un loc de muncă.

Orașul este un important centru al industriei judeţului, dar şi al regiunii, în care investitorii străini au o importantă pondere.

Municipiul a devenit o localitate în plină dezvoltare, cu sprijinul celor aproape 1.200 de agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în industrie, comerţ, servicii şi în alte sectoare. Deşi după numărul de agenţi economici ponderea cea mai mare o au firmele care se ocupă cu comerţul, dacă privim la cifra de afaceri observăm că are un mare aport industria. Din sectorul producţiei industriale amintim industria pielăriei şi a ciorapilor, fabrici care au tradiţie în zonă, industria mobilei şi cea a exploatărilor forestiere, alături de multe altele care sunt reprezentative pentru municipiul Sebeş. La acestea se adaugă alte societăţi cu capital autohton sau străin, care au ca obiect de activitate transportul intern şi internaţional de mărfuri.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sebeşul a avut de câştigat mult şi datorită faptului că este tranzitat de un drum european, asta dacă trecem cu vederea traficul infernal cu care se confruntă locuitorii municipiului, până la finalizarea şoselei de centură, care este anunţată peste câteva săptămâni. De asemenea, mai trebuie adăugat faptul că aici, la Sebeş, există o platformă industrială bine pusă la punct, care dispune de toate utilităţile graţie eforturilor depuse de administraţia locală. Nu în ultimul rând, mai amintim de forţa de muncă din zonă, cu înaltă calificare, dar şi despre păstrarea tradiţiilor vechiului burg săsesc, ceea ce a atras noi investitori în zonă.

20 de firme din municipiu plătesc la bugetul Sebeşului 60 la sută din taxele şi impozitele colectate de primărie

Potrivit primarului municipiului Sebeş, Alexandru Dăncilă, în prezent, primele 20 de firme din municipiu plătesc la bugetul Sebeşului 60 la sută din taxele şi impozitele colectate de primărie.

Pe primele 10 locuri, în rândul marilor contribuabili, se află Kronospan Sebeş, Holzindustrie Schweighofer, Pehart Tec Petreşti – care este una dintre cele mai moderne fabrici de hârtie din România, Romaqua Grup, Kaufland România, Hidroconstrucţia Sebeş, Alpin 57 Lux – una dintre cele mai mari fabrici de îngheţată din ţară, Elis Pavaje, Oprean SRL şi Savini Due.

La aceştia se adaugă mulţi alţi agenţi economici, care au făcut cunoscut Sebeşul atât în ţară, cât şi în străinătate.

În ceea ce priveşte numărul angajaţilor, cele mai multe locuri de muncă le deţin Holzindustrie Schweighofer – 750 de angajaţi, Alpin 57 Lux – 750 de angajaţi, Star Transmission – 1.000 de angajaţi la Sebeş şi la Cugir şi Pehart Tec Petreşti – aproape 400 de angajaţi.

Recent, şi-au anunţat intenţia de a investi la Sebeş încă doi agenţi economici din Austria şi Germania, care intenționeazăsă construiască o fabrică producătoare de echipamente de pescuit şi o unitate de cazare a turiştilor, în fosta clădire a CPL Sebeş, care acum aparţine unei firme din Bucureşti aflată în lichidare. Aşadar, la Sebeş investiţiile merg mai departe, un rol important în ascensiunea economică a municipiului revenind administraţiei locale, care ştie să-i convingă pe oamenii de afaceri că merită să vină în această zonă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

ALERTĂ METEO: COD GALBEN de furtuni în județul Alba până la ora 22:00

Publicat

în

ALERTĂ METEO: COD GALBEN de furtuni în județul Alba până la ora 22:00

ANM a emis un COD GALBEN de furtună valabil pentru județul Alba astăzi, 7 august, până la ora 22:00.

Următoarele localități vor fi afectate: Alba Iulia, Sebeș, Ighiu, Vințu de Jos, Galda de Jos, Daia Română, Sântimbru, Ciugud, Berghin, Cut;

Se vor semnala : averse ce vor acumula 20…25 l/ mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

PETIȚIE a unui polițist pentru majorarea drastică a pedepselor pentru șoferii care încalcă legea: „Opriți moartea pe șosele!”

Publicat

în

PETIȚIE a unui polițist pentru majorarea drastică a pedepselor pentru șoferii care încalcă legea: „Opriți moartea pe șosele!”

Sebastian Drimbe este polițist în județul Bihor de 15 ani. În tot acest timp spune că a văzut multe accidente rutiere cu victime. Multe, multe, parcă tot mai multe în ultimii ani. Printre victime, din nefericire, sunt și copii.

Deși numărul victimelor de pe șosele a crescut întruna în ultimii ani, nu a apărut nicio măsură eficientă din partea legiuitorilor de a scădea numărul accidentelor rutiere.

„Eu, unul, m-am săturat! M-am săturat să văd cum mor oameni și copii nevinovați pe șoselele țării. Amenzile nu sunt suficiente. Consider că singurul mod în care conducătorii auto pot fi determinați să nu mai accelereze iresponsabil, să nu mai depășească pe linie continuă, să nu mai urce băuți la volan și să conducă mai preventiv este înăsprirea măsurilor complementare la anumite abateri. Măsurile complementare reprezintă, pe lângă punctele de amendă aferente, suspendarea dreptului de a conduce, acel ”mi-a luat carnetul” pe care l-ați auzit de la cei prinși cu musca pe căciulă.”, spune polițistul.

Elit - Gustul Desăvârșit

Petiția poate fi semnată AICI

Prin această petiție publică, propune mărirea prin lege a măsurilor complementare după cum urmează:

pentru conducerea unui vehicul cu o alcoolemie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, suspendarea dreptului de a conduce pentru 365 zile (de la 90 de zile în prezent)
pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 90 de zile în prezent)
pentru depășire neregulamentară (depășirea pe linia continuă), suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent)
pentru virajul la stânga peste linia continuă, suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile (în prezent nu se suspendă)
pentru neoprirea la culoarea roșie a semaforului electric, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent)
pentru utilizarea telefonului mobil la volan, suspendarea permisului pentru 30 de zile (pe lângă amendă și puncte de penalizare, cum este sancționată în prezent)
„Foarte important, consider esențial ca la niciuna dintre abaterile de mai sus să nu se poată reduce perioada de suspendare a dreptului de a conduce prin susținerea unui examen! Vă invit să semnați cât mai mulți această petiție pentru a putea să influențăm factorii de decizie (politicieni, juriști, specialiști în domeniu etc) care au puterea de a duce mai departe propunerea de modificare a Codul Rutier. Știu că politicienilor li se va părea o inițiativă nepopulistă, dar vor trebui să facă ceva, pentru că aici nu e vorba de ei, ci de viața noastră și a copiilor noștri!”, a conchis polițistul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Ambasadorii noștri: 5 români au vrut să urce pe Mont Blanc în teniși și șorturi. Un primar cere acum depozite pentru „salvare și înmormântare” din cauza lor

Publicat

în

Ambasadorii noștri: 5 români au vrut să urce pe Mont Blanc în teniși și șorturi. Un primar cere acum depozite pentru „salvare și înmormântare” din cauza lor

Alpiniștii care încearcă să ajungă pe vârful muntelui Mont Blanc pe un traseu popular din Franța vor trebui să plătească o garanție de 15.000 de euro pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie să fie salvați sau, mai rău, dacă mor pe munte, relatează The Guardian. Primarul care cere acești bani a dat exemplul a cinci turiști români care voiau să urce pe munte în pantaloni scurți și teniși.

Jean-Marc Peillex, primarul localității Saint-Gervais-les-Bains, de unde alpiniștii pot ajunge pe cel mai înalt vârf din Europa prin Ruta Goûter, a impus măsura după ce zeci de turiști au ignorat avertismentele când au urcat pe munte.

10.000 de euro ar acoperi costul operațiunii de salvare, iar 5.000 de euro pe cel al înmormântării.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ghizii locali și-au suspendat operațiunile de pe traseul montan, care este accesibil alpiniștilor de orice nivel, la jumătatea lunii iulie, din cauza căderilor de pietre. Administrația locală a sfătuit oamenii să evite acest traseu, mai ales că un val de căldură intens și prelungit a făcut condițiile de pe munte mai periculoase.

Peillex a scris pe Twitter că zeci de „pseudo-alpinisti” au ignorat avertismentele. El a povestit că cinci turiști români au încercat să urce pe munte „purtând pantaloni scurți, teniși și pălării de paie” și că au fost întorși din drum de poliția montană.

„Oamenii vor să urce cu moartea în rucsac. Așadar, să anticipăm costul necesar pentru salvarea lor și pentru înmormântarea lor, pentru că este inacceptabil ca contribuabilii francezi să plătească factura”, a continuat edilul.

Vârful poate fi atins și pe poteca Ratti din Courmayeur, pe versantul italian al Mont Blancului, deși este mult mai puțin folosit. Totuși, Roberto Rota, primarul orașului Courmayeur, a spus că nu are de gând să restricționeze accesul.

„Muntele nu este o proprietate. Noi, în calitate de administratori, ne putem limita la a raporta condiții suboptime de-a lungul traseelor, dar să ceri o garanție pentru a urca pe munte este ceva suprarealist” a spus el.

Dezbaterea asupra siguranței pe traseele montane în această vară s-a intensificat pe fondul caniculei și după ce 11 persoane au murit când o masă uriașă de gheață s-a desprins dintr-un ghețar de pe partea de nord a Dolomiților italieni, la începutul lunii iulie. Primarii orașelor din jurul vârfului Marmolada au închis principalele puncte de acces din motive de siguranță, dar unii alpiniști au încercat să le ocolească.

Peste 100 de oameni au murit pe traseul Goûter în ultimii 20 de ani. Ghizii montani francezi, care și-au suspendat operațiunile până pe 15 august, au spus că au loc căderi de pietre „pe tot parcursul zilei și al nopții”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare