Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Se schimbă legea privind impozitarea sumelor obținute prin participarea la olimpiade: Proiectul a fost depus la Senat

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Se schimbă legea privind impozitarea sumelor obținute prin participarea la olimpiade: Proiectul a fost depus la Senat

Deputatul UUR (minorităţi) Nicolae-Miroslav Petreţchi a depus un proiect la Senat prin care propune dublarea valorii sumei neimpozabile de 600 lei, obţinute din premii, pentru participarea la olimpiade şi concursuri şcolare şi universitare.

„Participarea elevilor/studenţilor la concursurile şcolare şi extraşcolare reprezintă unul dintre dezideratele sistemului educaţional, însă, pentru a-i motiva, e nevoie de multiple mecanisme eficiente, care să faciliteze parcursul tinerilor, un rol esenţial în formarea şi desăvârşirea elevului avându-l şi cadrele didactice coordonatoare. În momentul de faţă, articolului 110, alin. (4), lit. a), din Legea 227/2015, prevede un plafon stabilit la 600 lei, peste care toate premiile obţinute de contribuabili sunt impozabile. În forma actuală, acest articol are efecte şi asupra premiilor obţinute de elevi şi studenţi în cadrul competiţiilor şcolare şi extraşcolare, fie că vorbim despre olimpiade şi/sau concursuri educaţionale”, arată iniţiatorul, în expunerea de motive a proiectului de lege.

Astfel, reprezentantul ucrainenilor în Parlamentul României consideră că este necesară actualizarea „prevederilor articolului 110, alin. (4), atât prin diferenţierea prevederilor legate de alte premii obţinute la concursurile şcolare/extraşcolare de celelalte premii, cât şi prin majorarea plafonului neimpozabil pentru premiile obţinute de elevi, studenţi şi cadrele didactice coordonatoare, ca urmare a participării lor la competiţii şcolare/extraşcolare, de la 600 lei la 1200 lei”.

„Consider că această modificare va facilita creşterea valorii premiilor oferite de organizatorii concursurilor şcolare şi extraşcolare şi ar reprezenta, în acelaşi timp, o motivare suplimentară pentru elevi, studenţi şi cadrele didactice coordonatoare”, mai argumentează Nicolae-Miroslav Petreţchi în expunerea de motive la propunerea legislativă.

Iniţiativa legislativă este depusă la Senat, prim for sesizat, iar Camera Deputaţilor este decizională.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO | Accident rutier între Oarda și Limba: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Accident rutier între Oarda și Limba: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile Un accident rutier s-a produs astăzi, 26 septembrie, în jurul orei 21:35, între localitățile Oarda și Limba. Din primele informații transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență “UNIREA” al Judeţului Alba în incident a fost implicat un singur autoturism […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea