Rămâi conectat

Actualitate

Se anunță controale pe POSDRU – Eugen Teodorovici: ”Vor fi făcute verificări în special pe achiziții, iar acolo unde găsim mașini, locuințe, vom tăia în carne vie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici a anunțat într-o conferință de presă că în cadrul discuțiilor purtate cu oficialii de la Bruxelles a fost abordat și subiectul unor viitoare verificări „pe tot ceea ce înseamnă POSDRU”.

Dacă ne uităm la câteva dintre contracte, și sunt foarte multe, unde un manager de proiect ia 10.000 de euro pe lună și nu face absolut nimic în afară de a trimite două e-mail-uri și a scrie o scrisoare. Sunt situații unde suntem obligați să acționăm (…). Zilele acestea la Bruxelles am vorbim despre acest lucru și vor fi făcute foarte multe verificări pe POSDRU, în special pe achiziții, iar acolo unde găsim mașini, locuințe, sper că nu fie astfel de situații, vom tăia în carne vie„, a precizat Teodorovici.

Ministrul a reiterat faptul că obiectivul său este ca România să aibă în 2015, la sfârșitul perioadei în care pot fi absorbiți banii europeni alocați în perioada de programare 2007-2013, o rată de absorbție de 80%.

Ministrul Fondurilor Europene a mai precizat că România va trimite, săptămâna viitoare, Comisiei Europene draftul oficial al Acordului de Parteneriat pentru perioada 2014 – 2020, după ce acesta va fi discutat în Guvern.

M-am întors ieri (joi — n.r.) de la Bruxelles și discuțiile pe Acordul de Parteneriat sunt oarecum finalizate, în sensul că pe cele două direcții principale din cadrul Comisiei au spus că este un document matur și poate fi trimis CE în mod formal. Intenționăm, săptămâna viitoare, să trimitem oficial acest document, după ce va fi discutat și în Guvern. (…) După ce vom trimite formal, va fi un dialog formal, oficial, cu cei de la CE pe acest document de programare. (…) Lucrurile stau mult mai bine, vom vedea exact care vor fi, dacă vor fi, comentariile CE după această dată. CE are trei luni de zile să aprobe un astfel de document după primirea oficială. În momentul în care se fac comentarii din partea CE, se oprește timpul pentru ca noi să refacem ceea ce Comisia mai cere, retrimiterea înseamnă repornirea acelor trei luni de zile„, a spus Teodorovici.

Sursa: agerpres.ro

CITEȘTE ȘI:

O asociaţie din judeţul Alba este suspectată de mari nereguli în derularea fondurilor europene, prin OIR POSDRU Regiunea Centru!

Pe fostul sediu al OIR POSDRU Regiunea Centru, acum pustiu, au răsărit bannerele unor proiecte fantomă!!

OIR POS DRU Regiunea Centru s-a transformat în… centru de presă al PNL Alba!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Primele DECIZII au ajuns la pensionari prin poștă

Bera Larisa

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Primele DECIZII au ajuns la pensionari prin poștă Peste jumătate de milion de decizii de recalculare a pensiilor au fost înmânate beneficiarilor de către Poşta Română, vineri, în prima zi de distribuire, informează compania printr-un comunicat, potrivit Agerpres. Citește și: PENSII 2024 | Poșta Română începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea