Rămâi conectat

Cultură Educație

Şcoala „Ovidiu Hulea” Aiud: Târg de Paşte pentru calculatoare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Miercuri, 4 aprilie, de la ora 16.00, Şcoala „Ovidiu Hulea” Aiud va găzdui „Târgul de Paşte”, cu obiecte pascale create de elevii şcolii. „Târgul de Paşte” este organizat de către Asociaţia de Părinţi „Ovidiu Hulea”, Şcoala „Ovidiu Hulea” şi Asociaţia Caritabilă „Maria Agapia”, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local al municipiului Aiud, în scopul strângerii de fonduri pentru achiziţionarea de calculatoare pentru unitatea de învăţământ.

„Şcoala este singura din Aiud care nu are nici acum un cabinet de informatică, laborator care ar trebui dotat cu cel puţin 32 de calculatoare, astfel încât să se poată asigura pregătirea corespunzătoare a tuturor elevilor în acest domeniu”, a spus Ada Rus, purtătorul de cuvânt al municipalităţii.

„Până în 2011, în şcoală nu au existat calculatoare pentru elevi, astfel că asociaţia de părinţi pe care am constituit-o legal a cumpărat 7 calculatoare de ultimă generaţie, din sumele pe care le-am obţinut din 2% din impozitul părinţilor şi al altor persoane care au dorit să ne ajute, precum şi din sponsorizări. Prin «Târgul de Paşte», pe care îl sprijină şi administraţia publică locală, dorim să mai cumpărăm alte 2 – 3 calculatoare” a precizat pr. Mihai Cristea, preşedintele Asociaţiei de Părinţi „Ovidiu Hulea” Aiud.

Susţin «Târgul de Paşte» al Şcolii «Ovidiu Hulea», pentru că are o cauză nobilă şi pentru că, atât în calitate de primar al Aiudului, cât şi în cea de părinte, mi se pare firesc să mă implic în orice acţiune care, prin iniţiativă, solidaritate, unitate, are ca obiectiv rezolvarea unei probleme importante. Şcoala «Ovidiu Hulea» are nevoie de calculatoare şi de implicarea noastră, a tuturor, pentru dotarea şcolii, în aşa fel încât elevii de aici să poată fi pregătiţi în domeniul informatic, la fel ca ceilalţi colegi ai lor de la alte şcoli. Cum avem deja Consorţiul Şcolar Aiudean, sper ca miercuri să văd la acest târg şi cadre didactice, părinţi şi elevi de la celelalte şcoli din municipiul nostru, astfel încât la final să putem fi mulţumiţi cu toţii de succesul acestui eveniment. Îi invit la acest târg special pe toţi aiudenii doritori să dea o mână de ajutor”, a declarat primarul Horaţiu Josan.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Elevul fruntaș Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la un concurs de literatură și arte vizuale dedicat poetului Lucian Blaga

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevul fruntaș Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la un concurs de literatură și arte vizuale dedicat poetului Lucian Blaga Elevul fruntaș Daniel Cârnaț s-a remarcat din nou în cadrul activităților culturale datorită Premiului I obținut la etapa județeană și apoi la cea națională a Concursului de literatură și arte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea