Rămâi conectat

Politică Administrație

Școala gimnazială „Iosif Sârbu” din Șibot va fi dotată cu echipamente IT în valoare de peste 300.000 de lei

Bera Larisa

Publicat

în

Școala gimnazială „Iosif Sârbu” din Șibot va fi dotată cu echipamente IT în valoare de peste 300.000 de lei

Administrația comunei Șibot a lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede dotare cu echipamente IT a școlii gimnaziale „Iosif Sârbu” din comună.

Citește și: Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia va avea un laborator inteligent digital de tip Smartlab. Licitația de peste 300.000 de lei, lansată în SEAP

Potrivit documentației, obiectivul general al proiectului este reprezentat de utilizarea oportunității oferite de PNRR pentru creșterea calității ofertei educaționale la nivelul Comunei Şibot, prin asigurarea condițiilor optime de derulare a procesului educațional în Școala Gimnazială IOSIF SÂRBU ŞIBOT, utilizând o abordare integrată ce vizează două direcții principale de acțiune:

1. Dotarea cu echipamente tehnologice digitale ce vor facilita aplicarea unor metode și tehnici de predare moderne
2. Îmbunătățirea infrastructurii educaționale pentru a îndeplini exigențele organizării unui proces educațional modern și incluziv, prin dotarea cu materiale didactice și mobilier adecvat.

Obiective specifice:
OS1:Implementarea contractului de finanțare la timp, conform cerințelor și prin atingerea indicatorilor asumați.
OS2:Dotarea a 8 săli de clasă cu echipamente digitale, necesare procesului didactic și care vor contribui la digitalizarea mediului de învățare.
OS3:Dotarea laboratorului de informatică cu tehnologii digitale noi, care vor asigura dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor.
OS4:Dotare a 8 săli de clasă cu mobilier specific și materiale didactice, care vor contribui la îndeplinirea standardelor de calitate în procesul educațional.
OS5:Dotarea/înființarea unui laborator multidisciplinar cu mobilier specific, materiale didactice și echipamente digitale.
OS6:Dotarea/înființarea cabinetului școlar de consiliere și asistență psihopedagogică, respectiv a unui cabinet interdisciplinar pentru învățământul primar si gimnazial cu mobilier, materiale specifice și echipamente digitale.
OS7:Dotarea spațiilor destinate activităților sportive, cu echipamente, materiale didactice și aparatură sportivă.

Astfel, prezenta achiziție are un impact direct asupra atingerii OS1 – OS7, răspunde unei necesități majore identificate la nivelul autorității contractante, fiind complementară cu alte achiziții ce se vor realiza în cadrul proiectului.

Prin achiziționarea produselor, este vizată: Punerea la dispoziția personalului din cadrul Școalii Gimnaziale IOSIF SÂRBU din comuna ŞIBOT, a tuturor echipamentelor necesare în vederea asigurării unei infrastructuri hardware adecvate pentru asigurarea condițiilor optime de derulare a procesului educațional, asigurarea unor echipamente de ultimă generație, care să faciliteze exploatarea eficientă a soluțiilor software existente și a celor care urmează să fie implementate în cadrul proiectului.

Asigurarea unor echipamente moderne și performante, cu consum redus de energie și impact redus asupra mediului, conforme cu cerințele DNSH specifice investiției și mecanismului de finanțare;

Obiectul achiziţiei va presupune livrarea de echipamente TIC noi, conform specificațiilor tehnice aferente fiecărui produs solicitat. Astfel, la finele acestei achiziții se va realiza dotarea cu echipamente TIC după cum urmează:

-1 laborator informatică
-2 cabinete școlare
-1 laborator multidisciplinar

Se vor achiziționa:

Display interactiv+suport–12 buc,
Laptop–11 buc,
Sisitem All-in-One–15 buc,
Sistem de sunet–12 buc,
Imprimantă multifuncțională COLOR–1 buc,
Imprimantă multifuncțională MONOCROM -11 buc,
Cameră videoconferință–11 buc,
Scanner portabil documente–11 buc,
Router wi-fi–1 buc,
Microscop digital profesor–1 buc,
Microscop digital elevi–2 buc,
Microfon ambiental–1 buc,
Boxă portabilă–1 buc

Valoarea estimată a achiziției este de 329.566,30 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Cum motivează Curtea de Apel Alba Iulia INVALIDAREA candidaturii la Senatul României a lui Silviu Ponoran: ”Este lipsită de interes formularea cererii, știind că nu va putea ocupa funcția”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum motivează Curtea de Apel Alba Iulia INVALIDAREA candidaturii la Senatul României a lui Silviu Ponoran: ”Este lipsită de interes formularea cererii, știind că nu va putea ocupa funcția” În data de 20 octombrie 2024, candidatura lui Silviu Ponoran pentru Senat a fost INVALIDATĂ prin hotărâre definitivă de Curtea de Apel. Candidatura lui Ponoran la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea