Şcoala de vară a Consiliului Naţional al Elevilor de la Eforie Sud. Vezi cine a fost premiat
Şcoala de vară CNE şi-a premiat participanţii
Proiectul național Consiliul Naţional al Elevilor – Factor al democratismului educaţional a ajuns la final. Școala de vară a Consiliului Național al Elevilor de la Eforie Sud, desfășurată în perioada 20-26 august 2012, a marcat etapa finală a acestui proiect menit să stimuleze implicarea activă a elevilor în comunităţile din care fac parte.
Importanța evenimentului a fost marcată atât de partciparea a peste 120 de elevi și profesori din 28 de județe ale țării, cât și de reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Direcției Județene de Sport și Tineret Constanța, Autorității Naționale pentru Sport și Tineret și Alianței Naționale a Agențiilor de Tursim, precum și de prezența doamnei dr. prof. univ. Ecaterina Andronescu – Ministru al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, care a subliniat nevoia societății de a avea lideri, tineri educați și activi în viața comunității.
De asemenea, o delegaţie a Consiliului Judeţean al Elevilor Alba formată din Andrei Nicolae Popa – Preşedinte CJE Alba, Vladina Florina Chira- Director department Mobilitate, formare, informer şi consiliere a CJE Alba şi Alexandra Pătrânjan – Preşedinte CŞE din Liceul Teoretic Teiuş, au participat la Şcoala de vară cu proiectul “Gala activităţilor extraşcolare” ce s-a desfăşurat în data de 22 iunie şi care a premiat tinerii câştigători cu un schimb de experienţă în Franţa.
În decursul celor șapte zile petrecute la mare, elevii au participat la ateliere interactive care au avut la bază lucrul în echipă şi comunicarea, discuții despre calendarul alegerilor din Consiliul Elevilor, care vor avea loc începând cu luna septembrie în toate liceele din țară. De asemenea, au fost prezentate proiectele Consiliilor Județene ale Elevilor desfășurate sub egida ”CNE – Factor al democratismului educațional”.
Totodată, participanții la Școala de vară au avut ocazia să afle despre oportunitățile de studiu în Marea Britanie de la reprezentanții UK Study Romania. Printre invitații acestui eveniment național s-au numărat și reprezentanți ai Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, partener al Consiliului Național al Elevilor, care a prezentat planurile de viitor ale mișcarii studențești.
Finalitatea evenimentului a fost marcată prin organizarea unei festivități de premiere a celor mai bune proiecte. Astfel, Consiliului Judeţean al Elevilor Satu Mare i-a fost înmânat premiul pentru cel mai inovator proiect, ”Soarele strălucește pentru toți la fel”. Premiul pentru cel mai complex proiect a fost acordat Consiliului Judeţean al Elevilor Timiş ”Iubim cititul- suntem integri”, iar proiectul cu cel mai mare impact asupra participanţilor a aparţinut Consiliului Judeţean al Elevilor Bacău, ”Sunt altfel decât noi? Dați-le o nouă șansă! ”. Cea mai ingenioasă prezentare a proiectului a aparținut Consiliul Judeţean al Elevilor Sibiu cu acțiunea ”Sibiu pentru comunitate”. Proiectul Consiliului Judeţean al Elevilor Braşov “Diferiți, dar totuși la fel” a fost premiat pentru cea mai interactivă prezentare, iar Consiliul Judeţean al Elevilor Vâlcea a primit premiul pentru prezentarea cu cel mai mare impact vizual.
Aşadar, Consiliul Naţional al Elevilor a urcat încă o treaptă pe scara performaţei, elevii dând dovadă încă o dată de implicare şi seriozitate faţă de proiectele derulate în comunităţile din care fac parte.
Școala de vară CNE- Factor al democratismului educațional este un proiect organizat de către Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportului prin Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.
Consiliul Naţional al Elevilor
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!” Joi, 14 noiembrie 2024, Institutul Național de Statistică a publicat un raport cu privire la evoluția Produsului Internet Brut al României în trimestrul III din 2024, prin comparație […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentariio zi ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Sporto zi ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Opinii - Comentarii11 ore ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ