Schimbări de la 1 ianuarie 2017: Contribuțiile pentru sănătate devin obligatorii și la veniturile din dobânzi sau chirii
Potrivit prevederilor prezente în noul Cod Fiscal, contribuția pentru asigurările de sănătate (CASS) se va achita în mod diferit începând cu 1 ianuarie 2017.
Contribuția pentru sănătate se va aplica și la veniturile obţinute din investiţii, din salarii şi activităţi independente, potrivit Wall-street.ro.
Modificările vor impacta toate persoanele care obţin venituri din chirii, dividende, câştiguri de capital, dar şi deponenţii care încasează dobânzi la depozitele bancare.
Practic, orice persoană care obţine în România venituri din chirii, depozite bancare, dividende, câştig de capital din investiţii pe bursă sau alte venituri va datora contribuţia la sănătate individuală de 5,5%, care se va percepe pe lângă cea reţinută la sursă de venituri din salarii sau activităţi independente, potrivit Digi24.ro.
Deşi impunerea CASS pentru toate veniturile din investiţii, justificată de extinderea bazei de calcul, este prevăzută în noul Cod Fiscal şi a fost dezbătută din vara anului 2015 şi adoptată în Parlament, există încă o serie de neclarităţi în ceea ce priveşte aplicarea contribuţiilor de sănătate pe toate categoriile de investiţii, modul de calcul al plafonului, etc.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
În genunchi mă întorc la tine: Ciprian Ciucu încearcă să îl aducă pe Marcel Ciolacu înapoi la masa negocierilor
În genunchi mă întorc la tine: Ciprian Ciucu încearcă să îl aducă pe Marcel Ciolacu înapoi la masa negocierilor „Eu nu am spus niciodată că îmi e silă să stau la masă cu PSD, iar cu referire la expresia „a te murdări de PSD”, eu doar am citat din discursul colegilor de la USR”, afirmă […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor