Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, la ora 11.00, pe „Cetate” FC Unirea – Juventus Bucureşti – criză de efectiv şi financiară la ultima reprezentaţie în faţa fanilor

Publicat

în

   Cu încă o săptămână adăugată pe calendarul amânării achitării drepturilor băneşti, FC Unirea Alba Iulia traversează o acută criză de efectiv înaintea ultimului joc intern al turului. 6 jucători de bază, suspendaţi (Y. Camara, Potopea şi Ciofu) sau accidentaţi (G. Petcuţ, Bucurică, Cl. Oara – recidivă), cărora li se adaugă I. Grozav (dureri la genunchi) nu vor evolua sâmbătă, acestora adăugându-li-se M. Oprea şi Pecarov (probleme medicale, se speră în recuperarea celor doi). Pe „Cetate” poposeşte în runda a 14-a (5 lei intrarea generală), „Juve” de Colentina, o dispută în premieră, iar „alb-negrii” suferă din pricina problemelor majore de lot. „Este ultimul joc acasă şi vrem să încheiem turul în faţa suporterilor cu o victorie. Cele trei puncte sunt foarte importante, însă nu va fi deloc uşor. În ultimele două săptămâni am avut dificultăţi şi există mari probleme în a alcătui un prim unsprezece”, a declarat antrenorul Stelian Gherman.
lFormulă bulversată
Absenţa atâtor titulari afectează din plin defensiva albaiuliană (lipsesc trei piese de bază), dar şi flancurile, unde Gherman este obligat să improvizeze. Din aceste motive, tehnicianul unirist trebuie să apeleze la serviciile mijlocaşului D. Militaru utilizat foarte puţin în acest tur (22 de minute bifate în 5 întâlniri, din postura de rezervă, cel mai puţin dintre cei 22 de jucători de câmp). Indisponibilitatea lui Cl. Oara a mai eliberat nefericit un loc în banda dreaptă, unde pe lângă juniorul I. Stan există alternativa introducerii lui Negură, o altă opţiune în linia de mijloc fiind mizarea pe „joly joker”-ul M. Oprea.
Echipa probabilă: Pascal – I. Stan, M. Pistol, Bumbac, C. Cornea – Bălu, D. Militaru, Pleniceanu, Al. Giurgiu – M. Tănasă, Pecarov lArbitri N. Botaş (Timişoara), C. Cantemir (Voila), Monica Rigo (Cluj Napoca), rezervă Teodora Albon (Cluj Napoca); observatori N. Florescu (Sibiu), D. Purdea (Bucureşti).
Dan HENEGAR


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Liga a 4-a: Voința Stremț 4-4 nebun acasă cu Spicul Daia, la ultima reprezentație

Publicat

în

În primele două jocuri ale penultimei runde din Liga a 4-a au fost rezultatele:

Voința Stremț – Spicul Daia Română 4-4 (2-1): Al. Juncan (2, 7), Trifa (61), Polhac (76), respectiv Brânză (25, 84), R. Mihălțan (52, 64).

Ce nebunie de meci pentru stremțeni, la ultima reprezentație stagională. Voința a condus mereu, chiar cu 2-0, dar a fost egalată de trei ori. Dăienii veneau după două eșecuri, dar au reușit să obțină o remiză importantă. Demn de remarcat golul marcat de junorul Robert Polhac (va împlini 17 luna viitoare). Gazdele, fără 6 titulari (Dr. Pop, Muntean, Cerghedean, Goangă, Petruse, Dreghiciu, Oprița), au luat un punct după 6 înfrângeri consecutive!!!

Elit - Gustul Desăvârșit

Un retur pe care vrem să-l uităm. Le mulțumim suporterilor care ne-au fost alături și îi așteptăm la finala de la Daia”, a transmis antrenorul Raul Oargă.

 

*CS Zlatna – Kinder Teiuș

Sâmbătă, ora 1.00: CS Universitatea Alba Iulia – Viitorul Vama Seacă (la Galtiu)

*Duminică, ora 11.00: Performanța Ighiu – Viitorul Sântimbru; ora 14.00: Hidromecanica Șugag – GT Sport Alba Iulia; ora 18.00: Energia Săsciori – Olimpia Aiud și Inter Unirea – CIL Blaj, Industria Galda de Jos – stă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Mâine pe “Cetate”, Unirea Alba Iulia – Sănătatea Cluj | Se termină chinul…

Publicat

în

Oficial, Unirea Alba Iulia abordează ultimul meci al acestei ediții din postura de retrogradată în Liga a 4-a, un moment dezolant pentru istoria clubului din Cetatea Marii Uniri.

Sâmbătă, de la ora 18.00, pe “Cetate” este reprezentația de final a acestei staguni chinuitoare, cu Sănătatea Cluj (locul 6, 33 de puncte), adversar care în urmă cu o lună a administrat fostei prim-divizionare un rușinos “set la zero”. (Ne)oficial, Unirea Alba Iulia va continua de la toamnă tot la acest nivel, prin primirea unul loc sub soarele celei de-a treia scene. “Alb-negrii”, penultimii în ierarhia Seriei a 9-a, cu 26 de puncte, au retrogradat, pe hârtie, săptămâna trecută, în urma remizei de la Reghin (aveau nevoie de victorie), chiar dacă au 4 runde fără eșec (10 puncte acumulate). Vor absenta Oluwaseun și Fetița – suspendați, va reveni Cîrloanță.

Ne dorim să câștigăm, cu toate că avem probleme în compartimentul ofensiv. Suntem motivați să ne impunem pentru că ultima impresie contează”, a punctat Marcel Rusu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Se va trage cortina, va veni vacanța, însă vara se anunță una incitantă pentru Alba Iulia fotbalistică: preluarea clubului de către Primărie, prin intermediul CS Municipal Unirea Alba Iulia (a se citi confirmarea primirii locului, rezolvarea aspectelor juridice, hotărâri de CL în acest sens, cesionarea dreptului de participare, nou proiect etc.).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Sâmbătă, ora 18.00, CS Ocna Mureș – Sticla Turda | Bate vântul de vacanță

Publicat

în

Sâmbătă, la ora 18.00, este ultima rundă din play-off-ul Seriei a 9-a, între CS Ocna Mureș (locul 8, 30 de puncte) și Sticla Arieșul Turda (‘lanterna roșie”, cu 21 de puncte).

O întâlnire peste care adie aerul de vacanță, miza fiind doar orgoliul echipei conduse de Paul Ciucă în compania unui oponent deja resemnat și retrogradat (3 eșecuri la rând). Ocnamureșenii încheie al doilea sezon consecutiv pe a treia scenă, dar au de luat o revanșă în plan moral, după seria dezamăgitoare din ultimele 5 jocuri (trei înfrângeri la rând, un punct și un gol, 1-15 golaveraj!). Va lipsi Cioară – probleme cu serviciul.

Am evitat retrogradarea, deci principalul obiectiv este realizat. Însă ultima lună a fost una sub așteptări, am cam stricat imaginea clădită în cea mai mare parte a campionatului, iar cauzele sunt mai multe, nu una singură. În ultimul meci vom încerca să lăsăm o impresie bună, să plece suporterii bucuroși acasă”, a transmis antrenorul Paul Ciucă.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare