Rămâi conectat

Ştirea zilei

Salvarea FC Unirea Alba Iulia se decide în Consiliul Local! Se supune votului o nouă asociere cu clubul de fotbal

Bogdan Presecan

Publicat

în

conf PNL Alba IuliaAstăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținută de consilierii locali liberali Gabriel Pleșa și Rareș Buglea a fost prezentată propunerea reprezentanțiilor FC Unirea Alba Iulia, respectiv a Asociației sportive “Unirea 1924”, de salvare a clubului de fotbal.

Este vorba despre echipele de copii, juniori și seniori, în cadrul cărora își desfășoară activitate circa 200 de sportivi.

Propunerea venită din partea celor care conduc clubul de fotbal albaiulian, Mihai Dăscălescu și Emil Brumaru, și susținută, potrivit liberalilor, de toți consilierii locali ai USL, se referă la o nouă asociere a Asociației sportive “Unirea 1924” cu Consiliul Local Alba Iulia și Consiliul Județean Alba.

Pentru desfășurarea în condiții optime a activității în anul competițional 2013-2014, clubul are nevoie de circa 800.000 de lei, bani pe care speră să îi obțină din la bugetul local și cel județean, dar și de la sponsori.

Consilierul PNL, Gabriel Pleșa, a subliniat că partidul pe care îl reprezintă va acorda tot sprijinul pentru ca proiectul de hotărâre, ce va fi suspus votului în ședința de CL Alba Iulia de săptămâna viitoare, să fie aprobat. Acesta a mai precizat că dacă proiectul de hotărâre nu va fi făcut de către executiv, respectiv de către primărie, atunci el va fi depus de căte consilierii PNL.

Liberalul a subliniat că a fost sunat de zeci de părinți ai căror copii joacă la clubul din Alba Iulia, foarte îngrijorați că FC Unirea intră în faliment, iar sportivii nu vor mai avea unde să practice fotbalul de performanță.

Situația finanțării FC Unirea din bani publici este una sensibilă, după ce mai multe persoane din conducerea Primăriri Alba Iulia sunt cercetate de procurorii DNA pentru modul în care a fost finanțată echipa.

Dacă CL va accepta o nouă asociere cu FC Unirea, având în vedere ultima  experiență traumatizantă cu privind asocierea cu Asociația “Unirea 1924”, atunci echipa fanion a fotbalului din Alba Iulia va continua să existe, însă va porni de la zero, respectiv din Liga a IV-a, iar anul viitor, când FC Unirea va împlini 90 de ani de activitate,vom avea șansa să sărbătorim  promovarea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Pană GLOBALĂ după ce serviciile Microsoft au picat: Haos în bănci, spitale, aeroporturi și magazine

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pană GLOBALĂ după ce serviciile Microsoft au picat: Haos în bănci, spitale, aeroporturi și magazine Pană globală vineri, 19 iulie 2024, după ce Microsoft a anunțat o întrerupere a serviciilor care afectează aplicațiile sale Microsoft 365. Potrivit CNN și Sky News, întreprinderi din întreaga lume au fost afectate, printre care și companii aeriene, bănci și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea