S-a lansat App.Apuseni: O nouă aplicație gratuită pentru promovarea turismului în munții Apuseni, care vine la pachet cu prima ediție a concursului Vânătoare de Comori – Apuseni Treasure Hunt
S-a lansat App.Apuseni: O nouă aplicație gratuită pentru promovarea turismului în munții Apuseni, care vine la pachet cu prima ediție a concursului Vânătoare de Comori – Apuseni Treasure Hunt
Din 04 iulie, turiștii români și străini pot să descopere noi destinații de călătorie în inima Munților Apuseni prin intermediul proiectului „Apuseni Treasure Hunt”, o inovație digitală, ce are la bază un concept interactiv de promovare a turismului din zonă, inițiat de ONG-ul Apuseni Spirit. Obiectivul acestui proiect inovator promite să aducă în prim-plan frumusețea și bogăția naturală și culturală a regiunii printr-o experiență unică de explorare și descoperire prin intermediul lansării App.Apuseni. Pentru dezvoltarea aplicației, ONG-ul Apuseni Spirit colaborează cu compania de software GlobalLogic, renumită pentru expertiza sa în tehnologie.
Citește și: Minuniță, o specie de bufniță prezentă în fauna din Alba: Situri de protejare în Munții Apuseni și Vlădeasa
App. “Apuseni” vine cu o inovație digitală privind promovarea turismului. Aceasta oferă utilizatorilor o experiență interactivă unică și captivantă, ghidându-i printr-o serie de trasee și provocări tematice, pe măsură ce vizitează zona Munților Apuseni.
O perspectivă nouă în promovarea turismului durabil
Proiectul Apuseni Tresure Hunt are ca obiectiv promovarea turismului durabil și a patrimoniului cultural al Munților Apuseni. Sunt trei direcții esențiale pe care proiectul se concentrează:
1. Aplicația Apuseni Powered by GlobalLogic cu acces gratuit pentru revitalizarea turismului local: prin promovarea obiectivelor turistice din zona Munțiilor Apuseni, cu un obiectiv de atragerea a unui număr de 30,000 de vizitatori în zonă, în primul an de lansare.
2. O primă ediție de Vânătoare de Comori – Apuseni Treasure Hunt editia I: un concurs cu premii reale, ce va presupune vizitarea punctelor de interes din Apuseni și adunarea cât mai multor puncte în aplicație, pe o perioadă limitată de timp (04 iulie -18 august 2024)
3. Conservarea și promovarea patrimoniului cultural: Colaborarea cu meșteșugarii locali pentru păstrarea și valorificarea tradițiilor autentice.
4. Educația și conștientizarea ecologică: Activități de educație ecologică, inițiative ce promovează respectul față de natură și importanța protejării mediului.
Radu Stoica, unul dintre inițiatorii proiectului și membru în cadrul ONG Apuseni Spirit, declară:
“Ne-am propus să readucem pe hartă comunitățile locale prin atragerea turiștilor și promovarea valorilor și tradițiilor regiunii, contribuind astfel la dezvoltarea economică și socială a zonei.
Turiștii care vin să descopere Apusenii vor avea totul la îndemână: de la meșteri populari care duc mai departe tainele strămoșești ale dogăritului, opincăritului până la sălbăticia naturii care așteaptă să fie văzută cu gazdele care abia așteaptă să pregătească un lăcaș cald. De la Focul Viu până la plăcintele făcute la Mama Uța sunt peste 1,000 de comori ascunse care abia așteaptă să fie descoperite!”,
Mai mult decât o vizită în Apuseni, un concurs de “comori” cu premii
Concepută sub forma unei vânători de comori, prima ediție a concursului interactiv Apuseni Treasure Hunt se va desfășura în perioada 04 iulie -18 august 2024.
În această lună, participanții vor avea ocazia să exploreze punctele de interes turistic din Apuseni,să rezole ghicitori, să descopere meștegurile, misterele și tradițiile locurilor, să scaneze QR-coduri care pot aduce acumularea de puncte în cadrul aplicației.
Fiecare punct de interes are propriul sau QR cod alocat iar scanarea lui înseamnă un număr de puncte acumulat în aplicație. Toate codurile scanate se adună în contul utilizatorului, iar la finalul perioadei vom avea mai mulți câștigători.
Exclusiv participarea cu acumularea punctelor, la concursul Apuseni Treasure Hunt se va face prin intermediul unei donații de minim 50 de lei, fondurile fiind utilizate în continuare pentru susținerea și dezvoltarea proiectului.
Totul se va desfășura prin intermediul aplicației Apuseni Powered by GlobalLogic, unde turiștii vor găsi tot ce au nevoie: trasee, obiective turistice, puncte gastronomice savuroase, meșteri locali și gazde din zonă.
GlobalLogic, motivează implicarea în proiectul Apuseni Tresure Hunt, prin dezvoltarea App. Apuseni.
„Am rezonat cu proiectul de la prima întâlnire pe care am avut-o cu echipa Apuseni Spirit. Energia lor pozitivă a fost de-a dreptul molipsitoare, astfel încât setarea obiectivului de a dezvolta și lansa aplicația nativă pe 2 platforme (iOS și Android), în mai puțin de 3 luni nu mai părea o provocare așa mare.
Suntem mândri să putem contribui la un proiect atât de important pentru turismul din zona Apusenilor. Ne bucurăm că am ajuns la momentul de lansare a aplicației, iar acum urmează etapa de îmbunătățire constantă a acesteia. Așteptăm cu nerăbdare feedback-ul din partea participanților, ca să putem începe să lucrăm la acesta.” – Dragoș Rus, Engineering Director GlobalLogic.
Apuseni Treasure Hunt powered by GlobalLogic
Principalul partener al ONG-ului Apuseni Spirit în dezvoltarea acestei aplicații este GlobalLogic, companie din grupul Hitachi și lider în ingineria digitală.
Echipa GlobalLogic România s-a implicat în proiectul Apuseni Treasure Hunt pentru a crea o aplicație mobilă ce promite să ofere o experiență turistică unică și o călătorie interactivă. Aceasta va combina plăcerea explorării cu șansa de a descoperi comori uitate din pitoreasca regiune a Munților Apuseni.
Prin dezvoltarea aplicației Apuseni, GlobalLogic devin co-creatori ai acestei călătorii, oferind nu doar cadre intuitive și funcționalități integrate, ci și un angajament ferm pentru revitalizarea regiunii Apuseni.
Aplicația este deja disponibilă gratuit pentru descărcare pe iOS și Android și oferă utilizatorilor informații despre traseele turistice și punctele de interes din Apuseni. Proiectul este încă în faza beta și va avea și o dezvoltare ulterioară, pe mai multe direcții și pentru mai multe zone din România.
Explorează. Descoperă. Savurează Apusenii în stilul moților, pas cu pas!
Pentru mai multe informații și înscrieri, vizitați site-ul oficial al evenimentului la: https://www.apuseni.eu/
Aplicația este disponibilă pentru download in APP Store si Google Play: https://onelink.to/wxp3zk
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
16 – 17 noiembrie 2024 | RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră
16 – 17 noiembrie 2024 | RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 16 – 17 noiembrie 2024. Citește și: VIDEO | Bilanț sumbru pe șoselele din județul Alba: 13 persoane decedate în accidente rutiere în primele […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport3 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Actualitate20 de ore ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentariio zi ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii