Românii pot să îşi plătească singuri contribuţia la pensia publică. Vechime în muncă cumpărată în valoare de 56 milioane lei
Datele Casei Naționale de Pensii Publice arată că românii au încheiat contracte de asigurare socială în baza Legii 186/2016 în valoare de 56 milioane de lei.
Conform CNPP, încheierea contractului de asigurare socială în temeiul Legii 186/2016 poate fi solicitată numai în perioada 27.10.2016 — 27.04.2017.
Perioada pentru care se poate încheia asigurarea în sistemul public de pensii, în baza acestui act normativ, este de cel mult 5 ani calendaristici anteriori încheierii contractului. În intervalul de cinci ani anteriori încheierii contractului de asigurare socială poate fi solicitată asigurarea pentru una sau mai multe perioade de timp, continue sau disparate, situate în acest interval.
CNPP precizează până la data 10 martie 2017 în evidențele instituției există 11.204 contracte de asigurare încheiate în temeiul Legii 186/2016. În baza acestor contracte au fost achitate contribuții de asigurare socială în sumă totală de 56 milioane de lei. De asemenea, instituția menționează că raportarea se face lunar.
Totodată, datele CNPP arată că de la intrarea în vigoare a legii (27 octombrie 2016) și până la sfârșitul anului trecut au fost încheiate 5.535 de contracte de asigurare pentru care au fost achitate 26 de milioane de lei. În acest an, respectiv în perioada ianuarie — martie, au fost încheiate 5.669 de contracte de asigurare pentru care au fost achitate 30 de milioane de lei.
Cele mai multe contracte de asigurări sociale au fost încheiate cu Casa de Pensii a Municipiului București — 1.441, acesta fiind urmată de Casa Județeană de Pensii Constanța — 561 și de Casa Județeană de Pensii Prahova — 512.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie Birocrația în domeniul energiei ar putea fi simplificată radical, autoritățiel analizând eliminarea Avizului Tehnic de Racordare (ATR), un document considerat până acum esențial pentru accesul la rețea. Potrivit președintelui ANRE, George Niculescu, măsura ar putea reduce termenele și facilita conectarea atât […]