Rămâi conectat

Curier Județean

Românii divorțează pe bandă rulantă: Un cuplu se desparte oficial, la fiecare 7 minute. Care sunt motivele invocate 

Bera Larisa

Publicat

în

Românii divorțează pe bandă rulantă: Un cuplu se desparte oficial, la fiecare 7 minute. Care sunt motivele invocate

Potrivit Institutului Național de Statistică, în medie, 55 de cupluri se despart oficial în fiecare zi. Numărul căsătoriilor a mai mic cu 15% anul trecut faţă de 2022.

Citește și: Taxele judiciare de timbru pentru divorț și partaj, reduse: Care sunt situațiile menționate în lege

În primele 6 luni ale acestui an, 10.000 de cupluri au divorţat în România. Iar, în majoritatea cazurilor, despărţirea vine după nici 10 ani de convieţuire. Principalele motive pentru care cuplurile aleg să pună punct relației sunt infidelitatea, gelozia și comportamentul violent al partenerului.

Infidelitatea este prima cauză invocată de unul dintre soți pentru a cere divorțul, arată datele statistice. Un alt motiv îl reprezintă gelozia, urmată de comportamentul violent al partenerului de viață. O altă cauză principală care duce la divorț este abuzul de alcool sau de alte substanțe.

Ca o comparaţie, să ştiţi, tot datele ne arată că cel mai des divorţează bărbaţii între 45 şi 49 de ani şi femeile între 35 şi 39 de ani. Iar cei mai mulţi români care iau decizia separării trăiesc la oraş.

Datele s-au modificat şi la nivel european. Ultimele rapoarte arată că rata divorţurilor din Uniunea Europeană s-a dublat în ultimii ani.

Anul trecut, cele mai mari rate de separare la nivel european s-au înregistrat în Lituania, Letonia şi Suedia, iar cele mai mici în Malta şi Slovenia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Județul Alba, codaș la turism în Regiunea Centru: Doar 22% din locurile de cazare, ocupate în iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Județul Alba, codaș la turism în Regiunea Centru: Doar 22% din locurile de cazare, ocupate în iunie 2024 În IUNIE 2024, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au înregistrat crestere cu 4475 sosiri, iar înnoptările cu 9158 înnoptări. Indicele de utilizare netă a locurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea