Rămâi conectat

Actualitate

România, printre statele UE cu cea mai semnificativă creștere în domeniul construcțiilor

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

România, printre statele UE cu cea mai semnificativă creștere în domeniul construcțiilor

Conform datelor recente publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), lucrările de construcții în Uniunea Europeană au înregistrat o creștere de 0,1% în septembrie, în timp ce în zona euro s-au înregistrat scăderi cu 0,3%, comparativ cu aceeași perioadă din 2022. De remarcat că Slovenia, Polonia și România sunt printre statele membre UE cu cea mai semnificativă creștere în acest domeniu.

În ceea ce privește creșterea anuală a lucrărilor de construcții, Slovenia a înregistrat un impresionant 32,1%, urmată de Polonia cu 13,8% și România cu 10,9%. Pe de altă parte, Finlanda, Spania și Ungaria au înregistrat cele mai semnificative declinuri, cu scăderi de -6,2%, -6,1% și -6% respectiv.

Datele Eurostat relevă că, în luna septembrie, comparativ cu luna anterioară, lucrările de construcții au crescut cu 0,4% în zona euro și cu 0,5% în Uniunea Europeană. Această creștere vine în urma unui declin în luna august, când s-au înregistrat scăderi de 1,1% în zona euro și 0,8% în UE.

Analizând creșterea lunară a lucrărilor de construcții în septembrie, Slovenia se remarcă cu o creștere de 7,4%, urmată de Polonia cu 3,6% și Slovacia cu 2,3%. În schimb, România și Ungaria au înregistrat scăderi notabile, ambele înregistrând -1,9%, alături de Portugalia cu -1,2% și Austria cu -0,9%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

„Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024”: Evenimentul pune în prim-plan realizările directorilor din liceele, școlile și grădinițele publice din România. Înscrieri deschise până pe 10 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024”: Evenimentul pune în prim-plan realizările directorilor din liceele, școlile și grădinițele publice din România. Înscrieri deschise până pe 10 iulie Directorii unităților de învățământ publice din România se pot înscrie pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024 online până pe 10 iulie 2024 (ora 23:59). Organizat de AVE (Asociația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea