Nu-ți vine a crede: România, pe locul 28 în topul țărilor cu cei mai fericiți oameni din lume în 2022
Nu-ți vine a crede: România, pe locul 28 în topul țărilor cu cei mai fericiți oameni din lume în 2022
Țara noastră este văzută peste Spania, Italia, Croația sau Turcia în topul care arată calitatea vieții. Clasamentul fericirii este realizat în fiecare an de World Happiness Report care a ținut cont în evaluare de fericire, bunăvoință și încredere în timpul COVID-19 și după pandemie.
„Anul acesta marchează a zecea aniversare a World Happiness Report, invitându-ne astfel să privim înapoi și înainte, menținând raportarea noastră a bunăstării actuale și lărgindu-ne analiza a efectelor de amploare ale COVID-19″, arată World Happiness Report. România a urcat 18 locuri în topul țărilor cu cei mai fericiți oameni din lume în 2022 și a ajuns pe poziția 28.
Potrivit clasamentului, mai puțin fericiți decât românii sunt spaniolii care s-au clasat pe locul 29. Italienii ocupă locul 31, sârbii sunt pe poziția 43, iar croații se regăsesc în clasament pe locul 47.
Pe ultimele locuri se află: Botswana (142), Rwanda (143), Zimbabwe (144), Liban (145) și Afganistan (146). Calitatea vieții oamenilor din fiecare țară a fost evaluată în funcție de produsul intern brut pe cap de locuitor, speranța de viață sănătoasă, generozitate, sprijin social, libertate pentru a face alegeri pentru sine și percepția asupra corupției din fiecare țară.
Bărbații, mai satisfăcuți de viața pe care o au decât femeile
Cifrele Eurostat arată că bărbații sunt ceva mai satisfăcuți de viața pe care o au, comparativ cu femeile. Cum explică acest lucru psihologii.
Dintre țările UE, cei mai nefericiți s-au declarat bulgarii. De fapt, doamnele din Bulgaria care au estimat satisfacția vieții la nota 5,6, pe o scală de la 0 la 10, spre deosebire de domni, care au acordat nota 5,8. Unguroaicele sunt fericite de nota 6,5, în timp ce ungurii, de 6,6. În ceea ce-i privește pe români, femeile sunt fericite de nota 7,6, în timp ce bărbații, de 7,7. Cei mai mulțumiți de viața lor sunt austriecii, care au acordat nota 8, atât femeile, cât și bărbații, imediat după ei în top fiind finlandezii, cu 7,9 bărbații și nota 8, femeile.
Aceleași statistici Eurostat pe 2021 arată că femeile consideră că au o sănătate mai precară, deși ele trăiesc mai mult decât bărbații, câștigă mai puțin și sunt într-o proporție sensibil mai mare mai mare singurul părinte susținător al familiei.
Percepția asupra satisfacției vieții este una subiectivă, afirmă psihologul Mihai Copăceanu: „Avem diferențe între națiuni, diferențe între etnii, între zone geografice, între rural și urban, între bărbați și femei, status marital, dar și între tineri, adulți sau vârstnici. Pe parcursul anilor, la nivel personal, satisfacția vieții suferă modificări deoarece avem priorități și idealuri diferite în funcție de vârstă”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
De câte zile de concediu medical pot beneficia angajații români într-un an. Câte tipuri de concedii medicale există
De câte zile de concediu medical pot beneficia angajații români într-un an. Câte tipuri de concedii medicale există Pentru ca un angajat să fie eficient la locul de muncă este necesar să fie sănătos.Pentru momentele în care sănătatea angajatului este afectată, legislația din România prevede mai multe tipuri de concedii medicale, menite să sprijine refacerea […]
Măsurile de austeritate, făcute praf de experții economici: Investitorii vor fugi, românii vor sărăci
Măsurile de austeritate, făcute praf de experții economici: Investitorii vor fugi, românii vor sărăci Experții economici fac praf măsurile fiscale luate în România, luate în regim de urgenţă pentru a diminua deficitul bugetar în 2025, dar care se traduc într-o povară fiscală mai mare şi o pierdere a competitivităţii României în raport cu alte state […]
Când se dau alocaţiile pentru copii în iulie 2025: Banii, virați fără întârzieri Marea majoritate a părinților care încasează alocația de stat pentru copii sunt interesați să afle când intră mai exact alocația pe card, data putând varia în anumite situații. În România, alocația de stat se acordă copiilor cu vârsta de până la 18 […]