Rămâi conectat

Actualitate

România ar putea fi sancționată dacă nu permite căsătoriile gay. Cum a votat europarlamentarul Mircea Hava la Bruxelles

Ziarul Unirea

Publicat

în

România ar putea fi sancționată dacă nu permite căsătoriile gay. Cum a votat europarlamentarul Mircea Hava la Bruxelles

Parlamentul European a emis un comunicat de presă în care afirmă că Uniunea Europeană ar trebui să elimine toate obstacolele cu care se confruntă persoanele LGBTIQ atunci când își exercită drepturile fundamentale.

Cum au votat europarlamentarii români Rezoluția privind drepturile persoanelor LGBTIQ în UECum au votat europarlamentarii români Rezoluția privind drepturile persoanelor LGBTIQ în UEritoare la drepturile persoanelor LGBTIQ în UE (adoptată cu 387 voturi pentru, 161 împotrivă și 123 abțineri), Parlamentul European subliniază că acești cetățeni ar trebui să își poată exercita pe deplin drepturile, inclusiv dreptul la liberă circulație, oriunde în Uniune.

Potrivit rezoluției, căsătoriile sau parteneriatele înregistrate constituite într-un stat membru ar trebui să fie recunoscute în toate statele membre în mod uniform, iar soții și partenerii de același sex ar trebui tratați în același mod ca și cei de sex opus.

În urma hotărârii Curții Europene de Justiție „Coman & Hamilton”, care a constatat că dispozițiile referitoare la „soț/soție” din Directiva privind libera circulație se aplică și cuplurilor de același sex, Comisia ar trebui să ia măsuri împotriva României, în cazul în care guvernul nu actualizează legislația națională pentru a reflecta această hotărâre – mai solicită eurodeputații.

De asemenea, rezoluția îndeamnă toate țările UE să accepte ca părinți legali adulții menționați în certificatul de naștere al unui copil. În general, deputații doresc ca familiile LGBTIQ să aibă același drept la reîntregirea familiei ca și cuplurile de sex opus și familiile acestora. Pentru a se asigura că copiii nu devin apatrizi atunci când familiile lor se mută într-un alt stat membru, eurodeputații susțin că familiile ar trebui să beneficieze de același tratament în întreaga UE.

Nu în ultimul rând, eurodeputații au luat act de discriminarea cu care se confruntă comunitățile LGBTIQ din Polonia și Ungaria.

Parlamentul solicită luarea unor măsuri suplimentare la nivelul UE (proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, măsuri judiciare și instrumente bugetare) împotriva acestor țări.

În România, referendumul pentru redefinirea familiei a fost invalidat

În România, referendumul pentru redefinirea familiei, organizat în 6 și 7 octombrie 2018, a fost invalidat din cauza prezenței insuficiente la vot.

Coaliția pentru Familie a susținut, într-un comunicat, că a fost pus la cale un boicot al referendumului și a dat vina pe PSD pentru felul în care a fost organizat procesul de vot.

De asemenea, Coaliția a spus că toate partidele au boicotat referendumul și că a existat o campanie de dezinformare care a transmis că referendumul este al PSD și al lui Liviu Dragnea.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a declarat că dezbaterea publică pe această temă a fost dominată de campanii de dezinformare grave. Șeful statului a spus că discuțiile despre referendum au fost marcate de ură ”și chiar accente extremiste”.

La referendumul pentru redefinirea familiei s-au prezentat la urne 3.857.308 de alegători, reprezentând 21,10% din numărul persoanelor înscrise pe liste.

Voturi valabil exprimate la răspunsul ‘DA’ au fost 3.531.732, reprezentând 91,56% din numărul participanţilor, voturi valabil exprimate la răspunsul ‘NU’ – 249.412, adică 6,47%, iar voturi nule – 76.111, respectiv 1,97%.

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente.

Cum au votat europarlamentarii români Rezoluția privind drepturile persoanelor LGBTIQ în UE

Dintre europarlamentarii români, doar șase au votat moțiunea, în timp ce 18 s-au opus, iar alți șase s-au abținut. Doi au lipsit la vot.

PENTRU

Renew Europe:

Dacian Cioloș (USR-PLUS)
Alin Mituța (USR-PLUS)
Dragoș Pîslaru (USR-PLUS)
Nicolae Stefănuță (USR-PLUS)
Ramona Strugariu (USR-PLUS)
Dragoș Tudorache (USR-PLUS)

ÎMPOTRIVĂ

PPE:

Traian Băsescu (PMP)
Vasile Blaga (PNL)
Daniel Buda (PNL)
Cristian Silviu Bușoi (PNL)
Gheorghe Falcă (PNL)
Mircea Hava (PNL)
Marian-Jean Marinescu (PNL)
Eugen Tomac (PMP)
Loránt VINCZE (UDMR)

S&D:

Carmen Avram (PSD)âni
Dragoș Benea (PSD)
Tudor Ciuhodaru (PSD)
Mariana Grapini (PSD)
Dan Nica (PSD)
Claudiu Manda (PSD)
Rovana Plumb (PSD)
Mihai Tudose (PSD)

ECR:

Cristian Terheș (PNȚCD)

ABȚINERI:

PPE:

Dan Ștefan Motreanu (PNL)
Siegfried Mureșan (PNL)
Gheorghe Vlad Nistor (PNL)
Iuliu Winkler (UDMR)

Renew Europe:

Vlad-Marius Botoș (USR-PLUS)
Vlad Gheorghe (USR-PLUS)

Europarlamentari români care n-au participat la vot:

Rareș Bogdan (PNL)
Corina Crețu (PSD)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea