Rămâi conectat

Actualitate

RMN nou la Spitalul Judeţean Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Joi, 7 iunie, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, ec. Nicoleta Coşarcă, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă achiziţionarea unui aparat medical vital pentru monitorizarea stării de sănătate a pacienţilor: un RMN.  Aparatul, în valoare 4.264.921 lei a fost achiziţionat de spital printr-un credit  furnizor ce va fi achitat în 76 de rate lunare. Am semnat contractul privind achiziţionarea aparatului RMN, iar câştigătorul licitaţiei este firma Simens. Procedura a fost întârziată pentru că prima licitaţie a fost anulată. Aparatul va fi inaugurat în 6 octombrie 2012“, managerul Spitalului Judeţean. Serviciile medicale urmează să fie decontate de Casa de Asigurări e Sănătate începând cu 1 noiembrie 2012. Aparatul va fi utilizat de pacienţii internaţi la Neurologie, Neurochirurgie şi Oncologie. Până acum,  spitalul cheltuia 35.000 de lei pe lună cu decontarea consultaţiilor RMN la Sibiu plus transportul pacienţilor.

O altă investiţie a spitalului se referă la mansardarea clădirii în care a funcţiona policlinica. Noile spaţii vor fi destinate secţiei de Neurologie. Extinderea va permite revenirea policlinicii în vechiul sediu de lângă spital. Proiectul costă aproximativ 4 milioane de lei. Al treilea proiect se referă la extinderea secţiei de urgenţă, pentru care se va cheltui suma de 1,7 milioane de lei,  a explicat directoarea economică Diana Mârza.

„Pentru mansardare avem două posibilităţi de finanţare. Am pregătit documentaţia pentru un grant norvegian, iar dacă nu vorm reuşi ne bazăm pe sprijinul Consiliului Judeţean, la fel ca şi pentru extinderea Urgenţei“, a completat Nicoleta Coşarcă. Spitalul derulează de aproape un an de zile proiectul de construcţie a unei noi secţii de Oncologie cu 39 de paturi. Investiţia în valoare de 2 milioane de lei va fi terminată în 31 iulie 2012, a precizat dr. Răzvan Curcă.

 „Planurile noastre privind sănătatea sunt duse la îndeplinire. Veniturile la bugetul Consiliului Judeţean au mers mai bine în 2012 decât ne-am aşteptat, astfel încât am putut să creştem sumele pentru sănătate, fără ca să ne bazăm pe banii de la Guvern“, a spus Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean, prezent la conferinţa de presă.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Primele DECIZII au ajuns la pensionari prin poștă

Bera Larisa

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Primele DECIZII au ajuns la pensionari prin poștă Peste jumătate de milion de decizii de recalculare a pensiilor au fost înmânate beneficiarilor de către Poşta Română, vineri, în prima zi de distribuire, informează compania printr-un comunicat, potrivit Agerpres. Citește și: PENSII 2024 | Poșta Română începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea