Rămâi conectat

Actualitate

Ridicarea restricțiilor criticată dur de medici: „Să fim serioși, ați „terminat” pandemia din pix, pe hârtie!!!!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ridicarea restricțiilor criticată dur de medici: „Să fim serioși, ați „terminat” pandemia din pix, pe hârtie!!!!”

Mai mulți medici ciritică dur decizia guvernului de a ridica toate restricțiile împotriva Covid-19. Cadrele medicale avertizează populația că pandemia nu s-a încheiat și recomandă în continuare vaccinarea pentru a evita formele severe ale bolii.

Laura Zaranfir, medic specialist ATI la Spitalul Clinic ”Colentina” din Bucureşti, subliniază că pandemia s-a încheiat doar pe hârtie și recomandă în continuare purtarea măștii de protecție în spațiile închise.

”Să fim serioși – ați „terminat” pandemia din pix, pe hârtie!!!!

Virusul circulă fără probleme, noroc că Omicron-ul chiar este o variantă mai blândă.

Până aici nu ar fi chiar un dezastru, dar faptul că se ridică obligativitatea purtării măștii în interior este o prostie . Este o prostie cu atât mai mult cu cât nu s-a făcut NIMIC în acesti doi ani în privința ventilării cât mai corecte a spațiilor din spitale, școli, instituții clădiri de birouri.

Singura noastră șansă este ca virusul să nu mai sufere mutații care să ducă la apariția unor variante mai agresive . Eu sper că așa va fi.

Sunt stupefiată cu câtă ușurință se trece dintr-o extremă în cealaltă, de la nebunia internării cu zecile de zile ale asimptomaticilor/ paucisimptomaticilor la lipsa oricăror măsuri de prevenție.

Suntem, ca de obicei, pe cont propriu.

Fiecare după cât îl duce neuronul…pardon …sinapsa ..”, a scris medicul pe Facebook.

În condițiile în care virusul nu a dispărut, medicul amintește că nu există terapie eficientă 100% și că vaccinurile, deși nu au avut eficacitatea sperată, previn formele severe ale bolii.

”Mai avem multe de învățat despre SarsCov2 și vom avea răspunsuri la mai multe întrebări, căci acest virus va trăi printre noi. Vă îndemn să aveți în continuare grijă, să purtați măști în interior și să vă spălati mâinile”, a conchis medicul.

”Eliminarea tuturor măsurilor de siguranţă nu înseamnă că situaţia este sigură”

Cercetătorul Octavian Jurma a atras atenția asupra contagiozității subvariantei BA.2. a Omicron. Potrivit acestuia, aceasta a ajuns la o pondere de 40% în România şi va deveni dominantă cel mai probabil săptămâna viitoare.

„Delta este în revenire cu o creştere la 1,34% faţă de 0,75% săptămâna precedentă. Deşi în România sărbătorim ostentativ sfârşitul tiraniei măştii, pandemia nu a primit înştiinţarea că s-a terminat şi nici că ar trebui să devină şi mai blândă decât ”mult mai blândă“, notează cercetătorul pe pagina sa de socializare.

În Asia, Omicron determină un dezastru mai mare decât oricare din valurile precedente, mai susține acesta.

„De asemenea, Omicron livrează mutaţii mai repede decât oricare altă variantă de până acum. Familia Omicron se măreşte astfel cu variantă BA.2.2, o versiune mai infecţioasă şi aparent mai periculoasă decât BA 2, care este deja 100% dominantă în Hong Kong şi a ajuns şi în Marea Britanie“, potrivit lui Jurma.

„BA 2.2 pare să fie prima versiune adaptată să ocolească apărarea indusă de vaccin. Acesta este un motiv în plus să adoptăm strategia vaccinare-plus (vaccin + mască + alte măsuri) şi să nu abandonăm masca şi vaccinarea. În perioada următoare trebuie să ne concentrăm pe siguranţa copiilor, mai ales în şcoli, unde valurile următoare vor lovi tot mai rău. Atât ca medic, cât şi ca pacient, înţeleg nevoia oamenilor de a nega o realitate care nu le convine. Dacă însă nu poţi înţelege conceptul de variante virale, mai bine să te fereşti de comentarii negaţioniste şi mergi cât mai repede să îţi faci boosterul“, recomandă cercetătorul.

„Eliminarea tuturor măsurilor de siguranţă nu înseamnă că situaţia este sigură, dimpotrivă! Abandonarea gestionării pandemiei la o incidenţă foarte ridicată va creşte nivelul de nesiguranţă la locul de muncă sau divertisment şi va produce foarte multe probleme sociale şi economice care vor trebui gestionate individual şi la nivel de organizaţie“, conchide Jurma.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea