Rămâi conectat
MA-RA-MU

Politică Administrație

Rezultatele unui sondaj INSCOP: Principala cauză a ruperii USL a fost lupta pentru funcţii

Dragoş Suciu

Publicat

în

victor-ponta-si-crin-antonescuRezultatele unui sondaj INSCOP arată că majoritatea românilor consideră că lupta partidelor politice pentru funcții a fost principala cauză a disoluției USL.

Majoritatea populației (57,6%) crede că principala cauză care a dus la ruptura USL este lupta partidelor politice pentru mai multă putere (pentru funcții). Doar 24% cred că Uniunea Social Liberală s-a rupt ca urmare a conflictului în jurul  soluțiilor pentru guvernare ale partidelor componente. 18,4% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

”Ruptura USL a fost cel mai important eveniment al începutului de an. Criza politică provocată de ruptura Uniunii Social Liberale a afectat încrederea populației în factorii politici, o mare parte dintre aceștia – și oameni politici, și partide și instituții – pierzând puncte importante ca urmare a prelungirii conflictului și instalării unui sentiment de instabilitate și deresponsabilizare față de actul de guvernare. De modul în care au gestionat și vor gestiona acest moment va depinde în bună măsură atât rezultatul alegerilor europarlamentare, cât și poziționarea principalilor competitori în perspectiva alegerilor prezidențiale”, a spus Remus Ștefureac, director INSCOP.

O parte însemnată a românilor (47%) crede cu USL a făcut și lucruri bune și lucruri rele pentru guvernarea țării. 21,1% cred că USL a făcut mai degrabă lucruri rele, în timp ce 17,3% consideră că USL a făcut mai degrabă lucruri bune pentru guvernarea țării. 14,6% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Faptul că opiniile populației față de activitatea USL sunt relativ echilibrate, cu o pondere ușor mai mare a celor care cred că USL a făcut lucruri rele pentru guvernarea țării explică proporția foarte mare (64,9%) a celor care sunt de acord cu ideea că ”Decât să se certe tot timpul, este mai bine că USL s-a rupt”. 16,2% își arată dezacordul cu această idee, în timp ce 18,8% nu știu sau nu răspund.

În ceea ce privește vinovăția pentru ruptura USL, aceasta este atribuită în egală măsură lui Crin Antonescu și Victor Ponta de către 33,4% dintre respondenți. 23,4% dintre români cred că de ruptura USL se face vinovat doar Crin Antonescu, în timp ce 17,1% cred că vinovatul pentru ruperea Uniunii Social Liberale este Victor Ponta. 7,7% identifică vinovatul în persoana lui Traian Băsescu, iar 1,3% cred că vinovat este altcineva. 17,1% nu știu sau nu răspund.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea

Bera Larisa

Publicat

în

Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea Marcel Ciolacu a anunțat recent că PSD se retrage de la guvernare, pe fondul impasului în negocieri, însă social-democrații sunt dispuși să voteze un guvern de dreapta. Sociologul albaiulian, Alin Tomuș, și-a exprimat opinia referitor la contextul politic actual, afirmând că, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea