Rezultate finale Evaluare Națională 2016, în Alba: Peste 100 de elevi, mai fericiți. Cea mai spectaculoasă creștere, de 1,45 de puncte
Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2016, publicate de Ministerul Educației. Procentul absolvenților ”promovați”, care au obținut cel puțin media 5.00, a crescut, după contestații, în județul Alba, de la 77,48%, la 77,60%, potrivit inspectorului școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș.
Din totalul celor 346 de lucrări contestate, 101 au crescut, 235 au rămas nemodificate, iar 10 au scăzut.
Cea mai spectaculoasă creștere a fost înregistrată la limba și literatura română unde, un elev care a luat, inițial, 6,80 a ”sărit” la 8,25, având o creștere de 1,45 de puncte.
La română, 73 de lucrări au crescut, 128 au rămas la fel, iar șapte note au scăzut.
La limba maternă, șase note au crescut, trei au rămas la fel, iar o notă a scăzut.
La matematică, 22 de elevi au primit note mai bune, cea mai mare creștere fiind de 1,3 puncte, de la 2,75, la 4,05, iar 104 note au rămas nemodificate. Doi elevi regretă, acum, că au depus contestație.
Au fost și elevi buni ale căror note, la limba română, au crescut de la 9,5, la 9,6, respectiv de la 9,6, la 9,7.
Pentru lucrările care au primit iniţial o notă finală mai mică decât 9,50, nota definitivă a lucrării este cea acordată de comisia de contestaţii, dacă între nota iniţială şi nota obţinută la reevaluare este o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte. Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă a lucrării este nota iniţială, acordată în centrul zonal de evaluare.
Pentru lucrările care au primit iniţial o notă finală cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de comisia de contestaţii, în urma reevaluării.
Comisiile din unităţile de învăţământ operează în catalogul electronic şi în cele două exemplare tipărite ale acestuia schimbările care se impun după aflarea rezultatelor la contestaţii, recalculează, după caz, mediile generale ale candidaţilor şi rectifică în mod corespunzător rezultatul examenului.
Rezultatele la contestaţii se comunică celor în drept prin afişare la avizierul unităţii de învăţământ.
În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o altă comisie, formată din profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi de notare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii, potrivit metodologiei.
Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat pentru absolvenții de gimnaziu va fi pe 19 iulie, potrivit calendarului admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul 2016 — 2017.
Între 8 și 12 iulie vor fi completate opțiunile în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora asistați de diriginți.
Pe 20 iulie se vor afișa de către fiecare unitate de învățământ liceal listele candidaților repartizați în acea unitate.
Pe 28 iulie va avea loc a doua repartizare computerizată și se va afișa de către fiecare unitate de învățământ liceal de stat lista candidaților repartizați în acea unitate în a doua etapă.
A treia repartizare computerizată a absolvenților clasei a VIII-a, care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapelor anterioare, va avea loc pe 1 și 2 septembrie.
În ceea ce privește admiterea candidaților pentru învățământul seral și pentru cel cu frecvență redusă repartizarea acestora se va face în perioada 27 — 29 iulie.
Între 11 și 13 iulie se va face repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi, iar între 14 și 16 iulie înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Controversata campanie PNL pe TikTok care a ajuns să îl promoveze pe Georgescu ar fi fost „ideea lui Rareș Bogdan”
Controversata campanie PNL pe TikTok care a ajuns să îl promoveze pe Georgescu ar fi fost „ideea lui Rareș Bogdan” Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, a oferit primele declarații despre controversata campanie TikTok, menționată în documentele CSAT. Acesta a admis că a fost implicat în promovarea campaniilor PNL pe rețelele sociale, dar neagă că ar fi […]