REZULTATE concurs directori de școli 2022 în ALBA: NOTELE la proba scrisă au fost publicate
REZULTATE concurs directori de școli 2022 în ALBA: NOTELE la proba scrisă au fost publicate
Proba scrisă pentru concursul național de directori de școli și directori adjuncți a început vineri, 18 februarie, la ora 10:00 și a durat două ore, potrivit procedurii trimise de Ministerul Educației inspectoratelor școlare.
CLICK AICI PENTRU REZULTATELE LA EXAMEN
Conform anunțului oficial al Ministerului Educației, au fost scoase la concurs anul trecut 8.652 de funcții vacante la nivel național (din care 6.231 funcții de director și 2.421 funcții de director adjunct). În aceste condiții, inspectoratele au detașat persoane pe 40% din posturile de directori și directori adjuncți ale școlilor din România, adică circa 3.460 de posturi.
Pregătirea comisiei de examen și a supraveghetorilor
Comisia de organizare va stabili necesarul supraveghetorilor, respectiv câte două persoane pentru fiecare sală în care se susține proba scrisă, precum și alte persoane care vor avea atribuții de gestionare a stărilor de depozitare a obiectelor personale ale candidaților și de supraveghere a holurilor. În cazul în care proba scrisă se desfășoară într-o singură sală (amfiteatru) dintr-un centru special, numărul supraveghetorilor din sala respectivă va fi majorat corespunzător.
Cu cel mult 24 de ore înaintea probei scrise, comisia de organizare va realiza, prin tragere la sorți, selecția supraveghetorilor pentru proba scrisă.
Membrii comisiei de organizare, inclusiv responsabilii de sală, precum și supraveghetorii se vor prezenta la centrele speciale la care au fost repartizați. Centrele de examen, adică școlile în care se susține proba scrisă, au fost stabilite de data de 7 februarie. Pe 8 februarie a avut loc repartizarea candidaților pe centre.
Pentru fiecare sală în care se desfășoară proba scrisă, în dimineața zilei de concurs, pe 18 februarie, coordonatorul fiecărui centru special repartizează, prin tragere la sorți, responsabilul de sală și câte doi supraveghetori, după cum prevede regulamentul de concurs.
Prin aceeași procedură sunt repartizați supraveghetorii pentru holuri și pentru sălile de depozitare a obiectelor personale ale candidaților sau ale altor supraveghetori.
La repartizarea supraveghetorilor în săli se recomandă să țină cont ca aceștia să nu desfășoare activitatea în sălile în care, printre candidați, se află persoane din unitatea de învățământ din care provin, cu excepția cazului în care proba scrisă se susține într-o singură sală, în centrul special.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]