Rămâi conectat

Ştirea zilei

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019| Conform exit-poll-urilor, Klaus Iohannis MARELE CÂȘTIGĂTOR al turului I. ”Meci de infarct” între Viorica Dăncilă și Dan Barna. Diaspora decide cine intră în turul 2

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultatele parțiale ale exit-poll-ului de la alegerile prezidențiale de astăzi, efectuat de Curs-Avangarde și IRES, arată că Iohannis câştigă turul I cu 39% din voturi. Pe locul doi este Viorica Dăncilă cu 22,5%.

Datele au ca punct de referinţă ora 19.00, aşadar au mai fost două ore de vot în ţară neacoperite. În plus, diaspora nu a fost luată în calcul. Finala ar putea fi decisă chiar de românii din străinătate.

Rezultate exit-poll Curs-Avangarde: Klaus Iohannis – 39%, Viorica Dăncilă – 22,5%, Dan Barna – 16,4%, Mircea Diaconu – 7,9%, Theodor Paleologu – 6,1%, Kelemen Hunor  – 3,9%, Ramona Ioana Bruynssels – 1,9%, Alexandru Cumpănașu – 1,2%.

Centrul de Sociologie Urbană și Regional – CURS, în parteneriat cu Avangarde, a realizat exit-poll oficial pentru alegerile prezidenţiale de duminică, 10 noiembrie 2019. Potrivit datelor oficiale, Klaus Iohannis a câştigat detaşat primul tur, urmând să o înfrunte în turul II pe Viorica Dăncilă, candidata PSD.

Rezultatele Exit-poll IRES: Klaus Iohannis – 38,5, Viorica Dăncilă – 22%, Dan Barna – 16,1%, Mircea Diaconu – 7,9%, Theodor Paleologu – 6,1%, Kelemen Hunor – 3,9 %, Alexandru Cumpănașu -1,2%.

Rezultatele Exit-poll SOCIOPOL: KLAUS IOHANNIS 42%, VIORICA DĂNCILĂ 18%, DAN BARNA 16%, THEODOR PALEOLOGU 5%, MIRCEA DIACONU 10%, RAMONA IOANA BRUYNSEELS 2%, ALEXANDRU CUMPĂNAȘU 2%, CĂTĂLIN IVAN 1%.

Pentru primul tur, Biroul Electoral Central a validat participarea în competiție pentru 14 candidați.

Klaus Iohannis – președintele în exercițiu. Klaus Iohannis este șeful statului din 2014 și candidează pentru al doilea mandat, din partea PNL. A depus la BEC cele mai multe semnături dintre toți candidații: 2,2 milioane de semnături.

Viorica Dăncilă – candidatul PSD. Viorica Dăncilă a fost premier al României și a depus dosarul de candidat cu 1,4 milioane de semnături.

Dan Barna – candidatul Alianței USR-PLUS. Dan Barna a depus cele 400.000 de semnături în aceeași zi cu președintele Iohannis.

Mircea Diaconu – candidat independent susținut de ALDE și Pro România. Actorul Mircea Diaconu a invocat lupta cu statul paralel – ca mesaj de campanie electorală.

Theodor Paleologu – PMP. Theodor Paleologu este candidatul Partidului Mişcarea Populară la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Kelemen Hunor – UDMR. Kelemen Hunor a spus că și-ar dori să intre în turul al doilea cu candidatul PMP.

Ramona Ioana Bruynssels – candidatul din partea Partidului Puterii Umaniste. Și-a depus candidatura în ultima zi, împreună cu peste 280.000 de semnături.

Cătălin Ivan – Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională. A fost europarlamentar din partea PSD.

Alexandru Cumpănașu – candidat independent.

Viorel Cataramă – candidatul din partea Dreptei Liberale.

Bogdan Stanoevici – candidat independent. Este actor și fost ministru pentru românii de pretutindeni.

John Ion Banu – candidat al Partidului Naţiunea Română. Este stabilit în Statele Unite, are o avere considerabilă.

Ninel Peia – candidat din partea Partidul Neamul Românesc. A fost deputat PSD.

Sebastian-Constantin Popescu – candidat Partidul Noua Românie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

MÂINE | Poppy’s Playground, un nou spațiu de joacă, creat de la zero de Fundația TRANSAVIA, va fi inaugurat la Micești: Mascote și multe surprize pentru cei mici, la deschidere

Ziarul Unirea

Publicat

în

MÂINE | Poppy’s Playground, un nou spațiu de joacă, creat de la zero de Fundația TRANSAVIA, va fi inaugurat la Micești: Mascote și multe surprize pentru cei mici, la deschidere Un nou loc de joacă va fi inaugurat joi, 8 august 2024, în Micești, Alba, inițiat și creat cu dragoste de Fundația TRANSAVIA. Proiectul urmărește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea